Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase weet nog niet of hij zich in 2017 beschikbaar stelt voor Davis Cup

Haase weet nog niet of hij zich in 2017 beschikbaar stelt voor Davis Cup

Cheer!

AMERSFOORT - Robin Haase weet nog niet of hij zich volgend jaar beschikbaar zal stellen voor de ontmoeting van het Nederlandse Davis Cup-team in april tegen Polen of Bosnië-Herzegovina.

Deel dit artikel op social media

"Als we willen terugkeren in de wereldgroep moeten er dingen veranderen. De doelstelling is een beetje verwaterd", zegt Haase woensdag in de Volkskrant. "Wat is ons commitment? Het mag niet zo zijn dat twee weken voor een Davis Cup-duel nog niet duidelijk is wie speelt."

Haase en de Nederlandse ploeg verloren in juli kansloos met 5-0 van Rusland in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone. Vorige maand handhaafden de Oranje-tennissers zich in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone door een 5-0 overwinning in Zweden.

De 29-jarige Haase, die maandag geblesseerd opgaf in de eerste ronde van het Masters-toernooi in Parijs en zo zijn seizoen beëindigde, zal later deze maand het Davis Cup-seizoen gaan evalueren met captain Jan Siemerink en de andere tennissers.

"Ik wil eerst luisteren naar Siemerink en mijn teamgenoten. En misschien ben ik meteen enthousiast. Maar zoals het in Moskou ging, wil ik absoluut niet nog een keer meemaken", doelt Haase onder meer op het feit dat tegen Rusland met Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop twee dubbelspelers waren geselecteerd in plaats van maar één.

"Wij moeten geen ploeg hebben met twee singelaars en twee dubbelspelers. Als met een van de twee enkelspelers iets gebeurt, zijn we de pineut."

Pluspunten

Haase vindt Siemerink, die al negen jaar de bondscoach is van het Davis Cup-team, een "uitstekende coach", maar hij noemt diens dubbelrol van technisch directeur bij tennisbond KNLTB en captain niet ideaal.

"Nu is hij alleen aanwezig bij de Grand Slams en de toernooien in Nederland. Ik heb met Jan tijdens de US Open uitgebreid gesproken over het team, zijn pluspunten en negatieve kanten. Ik weet niet hoe zwaar de mening van de kopman telt bij de bond. Dan zou die gevraagd moeten worden en dat is nog nooit gebeurd."

Het Nederlands Davis Cup-team heeft volgend jaar een bye in de eerste ronde van de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone. In de tweede ronde wacht tussen 7 en 9 april de winnaar van de ontmoeting tussen Polen en Bosnië-Herzegovina.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!