Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dubbeltitel Masters voor rolstoeltennisster De Groot

Dubbeltitel Masters voor rolstoeltennisster De Groot

Cheer!

MISSION VIEJO – Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft samen met Lucy Shuker de Wheelchair Doubles Masters gewonnen. Het duo was in de finale van het officieuze WK in drie spannende sets (6-3, 3-6, 6-4) te sterk voor de Britse Louise Hunt en de Amerikaanse Dana Mathewson.

Deel dit artikel op social media

Na een lang en zwaar seizoen, met de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro als hoogtepunt, koos een groot aantal toprolstoeltennissters ervoor de reis naar Californië voor de Doubles Masters niet te maken. Het bood De Groot en haar gelegenheidspartner Shuker de kans om voor het eerst een Masterstitel op hun naam te brengen.

In de strijd om het brons was er bij de vrouwen ook Nederlands succes. Micha Spaanstra won samen met Katharina Kruger (Duitsland) de wedstrijd om de derde plaats van het Frans/Amerikaanse dubbel Charlotte Famin en Emmy Kaiser. Ook hier waren er drie sets nodig om het pleit te beslechten: 3-6, 6-3, 6-4.

Enkelspel
Over ruim drie weken wordt het rolstoeltennisseizoen definitief afgesloten met de Wheelchair Tennis Masters in het enkelspel. Hiervoor treffen de acht beste spelers en speelsters van de wereldranglijst elkaar in Londen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!