Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Blind mist Janssen en Lens in WK-kwalificatieduel met Luxemburg

Blind mist Janssen en Lens in WK-kwalificatieduel met Luxemburg

Cheer!

AMSTERDAM - Bondscoach Danny Blind kan zondag in het WK-kwalificatieduel met Luxemburg niet beschikken over Jeremain Lens en Vincent Janssen.

Deel dit artikel op social media

Beide spelers vielen woensdag in de oefeninterland tegen België (1-1) uit met blessures. Janssen kwam in botsing met doelman Simon Mignolet en liep daarbij een hersenschudding op.

Lens kreeg aan het begin van de tweede helft last van zijn hamstring, terwijl Stijn Schaars het veld in de Arena al na een kwartier moest verlaten met een kuitblessure.

"Dit is echt ongelooflijk, het houdt maar niet op", aldus Blind na afloop in de Arena tegen NUsport. "Janssen mist in zijn beleving een periode van twintig minuten, dus dat is niet goed. De situatie van Schaars moeten we nog even bekijken." 

"Ik weet nog niet of ik mensen op ga roepen. Eerst gaan we kijken naar oplossingen. Als die er niet zijn, dan zal ik spelers toevoegen."

Blind kampte deze interlandweek al met de nodige personele problemen. Rick Karsdorp, Davy Pröpper, Terence Kongolo, Quincy Promes, Stefan de Vrij en Daryl Janmaat zijn allemaal geblesseerd. Arjen Robben is zondag tegen Luxemburg wel van de partij. Kevin Strootman is dan geschorst.

Gedisciplineerd

Hoewel Oranje niet in de sterkste opstelling begon tegen België, hield het wel lang stand in de Arena. Yannick Carrasco maakte de openingstreffer van Davy Klaassen pas tien minuten voor tijd ongedaan.

"Op de laatste tien minuten na hebben we zeer gedisciplineerd verdedigd", concludeerde Blind, die Joshua Brenet en Bart Ramselaar liet debuteren. 

"We gaven amper wat weg, dus daar ben ik heel tevreden over. Na rust besloot ik met vijf verdedigers te spelen, omdat België een offensieve speelstijl hanteerde. Je zag dat we daardoor onwennig waren in balbezit."

Ondanks het weggeven van de oefenzege, is de keuzeheer wel tevreden met het resultaat en de wedstrijd. "Een punt is bevredigend. De weerbaarheid die we tegen België hebben laten zien, kunnen we meenemen naar het duel met Luxemburg van zondag."

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de WK-kwalificatie

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!