Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens in laatste partij van seizoen onderuit tegen Vesnina

Bertens in laatste partij van seizoen onderuit tegen Vesnina

Cheer!

ZHUHAI - Kiki Bertens heeft vrijdag de WTA Elite Trophy in het Chinese Zhuhai afgesloten met een nederlaag tegen Elena Vesnina.

Deel dit artikel op social media

De 24-jarige Wateringse verloor in twee sets van de 19-jarige Russische: 6-4 en 7-6 (5).

Bertens moest twee breaks toestaan in de eerste set en stelde en ging zelf één keer door de opslag van Vesnina, die de set met 6-4 pakte. In de tweede set verspeelde Bertens twee setpunten, waarna Vesnina de wedstrijd definitief besliste in de tie-break. De partij duurde ruim anderhalf uur. 

Het was de laatste partij voor Bertens in 2016. Ze sluit het succesvolste jaar van haar loopbaan, met onder meer een halve finaleplaats op Roland Garros, zeer waarschijnlijk af als de mondiale nummer 22.

Bertens had door de overwinning van op donderdag van Elina Svitolina op Vesnina al geen kans meer om de halve finales te halen in de Chinese stad. In de poule van drie gaat alleen de groepswinnaar door.

Voor de WTA Elite Trophy zijn de tennissters uitgenodigd die op de plekken negen tot twintig staan op de ranglijst van dit jaar, aangevuld met Zhang Shuai die een wildcard kreeg.

Bertens stond in eerste instantie op de reservelijst, maar mocht meedoen omdat Caroline Wozniacki en Venus Williams zich hebben afgemeld.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!