Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Antoinette de Jong pakt zilver achter Sablikova op 3 kilometer in Nagano

Antoinette de Jong pakt zilver achter Sablikova op 3 kilometer in Nagano

EK en WK

Cheer!

Antoinette de Jong heeft vrijdag zilver gepakt op de 3.000 meter bij de World Cup in Nagano.

Deel dit artikel op social media

De Jong gaf met 4.04,53 iets minder dan een seconde toe op de Tsjechische winnares Martina Sablikova (4.03,57). Voor de 21-jarige De Jong is het haar derde World Cup-medaille en haar eerste zilveren. Ze won eerder twee keer brons.

De tijd van Sablikova betekende een verbetering van het baanrecord in Nagano. Het is voor de Tsjechische haar tweede wereldbekeroverwinning op rij. Het brons was voor de Russische Anna Yurakova.

Ireen Wüst klokte met 4.05,77 de vijfde tijd.  De olympisch kampioen op deze afstand eindigde vorige week in Harbin op de zevende plek. Wüst pakte voor het laatst een World Cup-zege in december 2014.

Opnieuw kon de kopvrouw van Justlease.nl in de slotfase haar snelheid niet vasthouden. De tijd van de 30-jarige Brabantse was wel een stuk beter dan in China (4.11,76). Dat was toen haar slechtste race op de 3.000 meter in zes jaar. Wüst liet nadien in Harbin weten dat ze zich een beetje schaamde voor haar manier van schaatsen in de laatste paar ronden.

Marije Joling kwam in Nagano niet verder dan de achtste plek (4.06,30). De schaatsster van Team Victorie behaalde vorig week in Harbin nog zilver op deze afstand. Melissa Wijfje eindigde op de negende plaats (4.07,30).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Antoinette en Ireen aan!