Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wild verovert EK-goud op eliminator, brons voor Stroetinga op scratch

Wild verovert EK-goud op eliminator, brons voor Stroetinga op scratch

RoadToTokyo

Cheer!

PARIJS - Kirsten Wild heeft woensdagavond goud veroverd op het onderdeel eliminator bij de EK baanwielrennen in Parijs. Bij de mannen pakte Wim Stroetinga brons op de scratch.

Deel dit artikel op social media

De 34-jarige Wild, die zaterdag nog zilver won bij het WK wielrennen op de weg in Doha, bleef in de Franse hoofdstad de Britse Katie Archibald en Laurie Berthon uit Frankrijk voor. Het onderdeel eliminator is niet olympisch.

Het goud van Wild was de eerste medaille voor Nederland op de EK, die woensdag van start is gegaan en duurt tot en met zondag. 

Later op woensdagavond moest Stroetinga op de scratch zijn meerdere erkennen in de Zwitser Gael Suter (goud) en de Pool Adrian Teklinski (zilver). De 31-jarige Stroetinga mocht wel tevreden zijn met brons 

Braspennincx

Bij de 500 meter tijdrit werd Shanne Braspennincx woensdagavond zesde. Kyra Lamberink werd achtste.

Braspennincx lag met haar 35,132 lange tijd op koers voor een bronzen medaille, maar zakte uiteindelijk naar de zesde plaats. Daria Sjmeleva uit Rusland won het goud in een tijd van 34,310, acht duizendsten van een seconde sneller dan de Duitse Pauline Grabosch.

Lamberink noteerde een tijd van 35,157. Beide Nederlandse rensters haalden een gemiddelde snelheid van iets meer dan 51 kilometer per uur.

Braspennincx, vorig jaar winnares van het zilver op het onderdeel keirin bij de WK in Frankrijk, werd juli vorig jaar getroffen door een hartinfarct. Begin dit jaar gaf haar cardioloog de 25-jarige baanwielrenster groen licht om haar topsportcarrière te vervolgen.

Achtervolging

De Nederlandse achtervolgingsploeg bij de mannen werd woensdag in de kwalificatieronde vijfde. Het viertal (Jan-Willem van Schip, Dion Beukeboom, Roy Eefting en Roy Pieters) kwalificeerde zich daarmee voor de eerste ronde van donderdag, maar kan hooguit nog brons winnen.

Donderdag strijdt Nederland in de eerste ronde tegen Polen, dat de kwalificatie als achtste afsloot. Als de Nederlandse mannen hierin een snelle tijd afleveren, kan het nog aanspraak maken op de troostfinale.

Frankrijk was het snelst in de kwalificatie en is samen met Denemarken, Italië en Rusland nog in de race voor goud en zilver.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten en Wim aan!