Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wild pakt zilver achter Deense Dideriksen bij wegwedstrijd op WK

Wild pakt zilver achter Deense Dideriksen bij wegwedstrijd op WK

Cheer!

DOHA - De Deense Amalie Dideriksen heeft zaterdag de wereldtitel op de weg bij de vrouwen veroverd. Ze bleef in Qatar in de eindsprint Kirsten Wild (zilver) met klein verschil voor.

Deel dit artikel op social media

In de slotkilometers voerde met name de Nederlandse formatie het peloton aan om Wild in een goede positie af te zetten voor de sprint.

Daarin leek ze te gaan winnen, maar in de laatste meters stak de 20-jarige Dideriksen haar nog voorbij. De Finse Lotta Lepistö legde beslag op de bronzen medaille.

Het zilver van de jarige Wild (34) is de derde Nederlandse medaille op de WK. Woensdag pakte Ellen van Dijk al zilver op de individuele tijdrit. Bij de ploegentijdrit voor merkenteams was er goud voor Boels-Dolmans.

Zondag worden de WK in Doha afgesloten met de wegwedstrijd voor mannen.

Vluchtpogingen

De Japanse Eri Yonamine ging er tijdens de rit al vroeg vandoor en kreeg aanvankelijk niemand mee. Later voegde de Zwitserse Nicole Hanselmann zich bij haar, maar het duo hield geen stand en werd weer ingerekend door het peloton.

In het vervolg waren er veel vluchtpogingen, maar zonder succes. Ook Nederland liet zich met Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Amy Pieters, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Van der Breggen en Wild veelvuldig van voren zien.

De 41-jarige Amerikaanse Amber Neben, die dinsdag de tijdrit won, plaatste wel een succesvolle demarrage. Ze hield lang stand tegenover het jagende peloton, maar moest zich een ronde voor het einde toch gewonnen geven.

In de massasprint die volgde kwam Wild vroeg op kop. Ze kon haar leidende positie net niet vasthouden tot de eindstreep. Dideriksen bleek uiteindelijk de sterkste.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten, Marianne, Ellen, Annemiek, Anna, Amy en Roxane aan!