Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Warschau staat organisatie EK sprint en allround af aan Heerenveen

Warschau staat organisatie EK sprint en allround af aan Heerenveen

EK en WK

Cheer!

HEERENVEEN - Het EK sprint en allround worden in januari in Heerenveen gehouden. De toernooien stonden aanvankelijk gepland in in Warschau, maar de Poolse hoofdstad heeft de organisatie teruggegeven.

Deel dit artikel op social media

Volgens de internationale schaatsbond ISU had Warschau "grote problemen met het stadion", waardoor de organisatie besloot om zich terug te trekken als gastheer van de Europese kampioenschappen, die van 6 tot 8 januari worden verreden.

Warschau had het toernooi in eerste instantie toegewezen gekregen, waarna het werd verplaatst naar een buitenbaan in Zakopane. Ook die stad in Zuid-Polen kreeg de organisatie niet rond, waarna Warschau nog een vergeefse poging deed de EK te laten plaatsvinden.

De ISU vond Thialf bereid om als vervangend gastheer op te treden. Het schaatsstadion in Heerenveen is grondig gerenoveerd.

"We zijn erg blij dat de KNSB de organisatie van de EK's over kan nemen", meldt ISU-voorzitter Jan Dijkema. "De Nederlanders hebben veel ervaring en we vertrouwen erop dat zij goed werk zullen leveren. Zelfs nu de voorbereidingstijd kort is."

Het is de eerste keer dat het EK volgens een nieuwe opzet wordt gehouden, met een sprint- en allroundtoernooi in hetzelfde weekend.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!