Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos verwacht massasprint bij WK wielrennen

Vos verwacht massasprint bij WK wielrennen

Cheer!

DOHA - Marianne Vos houdt er ernstig rekening mee dat de vrouwenwegwedstrijd bij de WK wielrennen in Qatar uitdraait op een massasprint. 

Deel dit artikel op social media

"Het lijkt erop dat het die kant zal opgaan. Al zou het voor ons goed zijn als het echt een zware koers kan worden. We hebben daar de rensters voor", zegt de Brabantse oud-wereldkampioene (2006, 2012 en 2013) over de 134,5 kilometer lange wegrace van zaterdag.

"Ook Kirsten Wild, de echte sprintster in ons team, kan dat aan. Natuurlijk hebben we het niet volledig zelf in de hand of het een slijtageslag wordt, maar dat is zeker onze insteek."

Met Wild beschikt de Nederlandse ploeg over een geroutineerde renster die in Qatar goede resultaten behaalde. Ze zegevierde al vier keer in het eindklassement van de Ronde van Qatar en won in die ronde tien ritten in vijf edities.

"Je kunt inderdaad zeggen dat het wielrennen me hier wel ligt’’, erkent de Overijsselse, die op de dag van de wedstrijd haar 34e verjaardag viert. "Ik heb er vertrouwen in. De omstandigheden zijn me bekend, ik kan er aardig mee overweg en volgens mij zit het met m’n sprint ook wel goed."

De vrouwenwedstrijd begint zaterdag om 11.45 uur. Behalve Vos en Wild verschijnen namens Nederland olympisch kampioene Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Roxanne Knetemann en Amy Pieters aan de start in Doha.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!