Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verweij heeft nog lange weg te gaan richting Spelen 2018

Verweij heeft nog lange weg te gaan richting Spelen 2018

EK en WK

Cheer!

WOERDEN - Koen Verweij werkt momenteel onder de vlag van Team Plantina aan een comeback met als grote doel de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang, maar de allrounder merkt dat hij nog een lange weg te gaan heeft richting zijn topvorm.

Deel dit artikel op social media

Verweij sloeg het hele vorige schaatsseizoen over wegens een gebrek aan fitheid. Afgelopen zomer voegde hij zich bij de allroundploeg van Team Plantina en inmiddels is hij weer op de weg terug.

"Het gaat goed. Ik ben weer topsporter en heb een heel mooi traject lopen", zegt de 26-jarige Verweij maandag in gesprek met NUsport. "Er is weer plezier, dus ik ben heel tevreden."

In 2014 kende Verweij zijn beste jaar. Hij veroverde destijds de wereldtitel allround en reed in het Russische Sochi naar een zilveren medaille op zijn geliefde 1500 meter. In hoeverre de Noord-Hollander in de komende tijd in staat is om zijn topvorm weer te benaderen weet hij nog niet.

"Dat is voor mij ook nog een vraag. Ik heb inmiddels al wel iets moois laten zien", doelt hij op een trainingswedstrijd van vorige maand in Leeuwarden. Daar won Verweij de 1500 meter in een tijd van 1.48,98.

"Maar ik ben nog lang niet waar ik moet zijn. Ik kan nog heel erg groeien. Ik ben vanaf nul begonnen en ik wil naar de Olympische Spelen. Als de komende wedstrijden goed gaan is dat mooi meegenomen, maar als het slecht gaat hoort dat er ook soms bij."

Wennen

Verweij trainde vorig seizoen mee bij Team Justlease.nl. Tijdens zijn afwezigheid in wedstrijdverband nam de allrounder echter ook ruimschoots de tijd om door middel van rust aan zijn herstel te werken.

"Ik ben er anderhalf jaar uit geweest, dus ik heb ook genoeg vakantie gehad. Ik ben aan het terugkomen geweest en dat was het moeilijkste. Het was allemaal wennen, het is een zware tijd geweest. Inmiddels voelt het weer goed om mezelf pijn te doen."

"Ik besloot in februari om voor de Olympische Spelen te gaan. De 1500 meter is het doel. Vervolgens ben ik de mensen om me heen gaan verzamelen die mij konden helpen. Mensen in wie ik vertrouwen heb en die mij beter kunnen maken."

Bij Team Plantina heeft Verweij de vrijheid om zijn eigen plan te trekken. "Eigenlijk is er weinig veranderd. Ik rijd in een Plantina-pak en sluit af en toe bij een groep aan. Mijn staf is mee, dus dat is allemaal nog hetzelfde. Die staf gaan we nog uitbreiden. We vormen eigenlijk onze eigen ploeg met een nieuwe sponsor erbij."

KNSB Cup

Eind deze maand staat voor Verweij de eerste echte test op het programma. In Groningen worden bij de wedstrijden om de KNSB Cup de startbewijzen voor de eerste World Cups van het seizoen verdeeld.

"Dat kwalificatietoernooi is voor nu het doel", kijkt hij vooruit. "Alles staat in het teken van progressie. Als ik de World Cups haal, gaan we kijken of ik die ga rijden of dat ik trainingskampen ga draaien. Het hangt allemaal van de testen af."

De wedstrijden in Groningen worden op 28, 29 en 30 oktober verreden. De eerste vier wereldbekerwedstrijden van het seizoen worden achtereenvolgens afgewerkt in Harbin, Nagano, Astana en Heerenveen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Koen aan!