Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen valt uit in GP Verenigde Staten, winst Hamilton

Verstappen valt uit in GP Verenigde Staten, winst Hamilton

Cheer!

Max Verstappen is er zondagavond niet in geslaagd om voor de derde keer op rij op het podium te komen in de Formule 1. De coureur van Red Bull Racing viel vervroegd uit in de Grand Prix van de Verenigde Staten, die werd gewonnen door Lewis Hamilton.

Deel dit artikel op social media

Op het Circuit of the Americas viel de wagen van Verstappen in de dertigste ronde stil. De 19-jarige Limburger, die op dat moment zesde lag, kampte met een probleem aan zijn versnellingsbak.

Hamilton, die vanaf pole position startte, ging op het moment van het uitvallen van Verstappen aan de leiding in Austin en hij gaf die positie niet meer uit handen. Hij boekte zijn vijftigste Grand Prix-zege. Achter hem eindigde Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg als tweede en werd Daniel Ricciardo (Red Bull) derde.

De top tien werd gecompleteerd door Ferrari-coureurs Sebastian Vettel (Ferrari), Fernando Alonso (McLaren), Carlos Sainz (Toro Rosso), Felipe Massa (Williams), Sergio Perez (Force India), Jenson Button (McLaren) en Romain Grosjean (Haas).

Het is de derde keer dat Verstappen dit seizoen de finish niet haalt. In dienst van Toro Rosso viel hij uit in de Grand Prix van Rusland en twee races later moest hij als coureur van Red Bull vroegtijdig opgeven in Monaco. In de voorgaande twee races werd hij nog tweede in Maleisië en Japan.

In de strijd om het wereldkampioenschap verkleinde Hamilton het gat naar leider Rosberg. De Brit heeft 305 punten en zijn Duitse Mercedes-collega staat bovenaan met 331 punten. Verstappen zakte naar plaats zes doordat Vettel wel punten pakte. Er zijn drie races te gaan.

Vijfde

Verstappen, die in Austin begon op de zachte band, leverde bij de start een plaatsje in ten opzichte van Ferrari-coureur Kimi Raikkonen. De Limburger zakte zodoende naar de vijfde plek.

Ondertussen was de race voor Hülkenberg al na de eerste ronde over. De coureur die Force India na dit Formule 1-seizoen verruilt voor Renault kwam vlak na de start in aanraking met Valtteri Bottas van Williams en kon niet verder.

Vooraan kende Hamilton, die vanaf pole position begon, een goede start. Achter zich zag hij Verstappens teamgenoot Ricciardo ten koste van Rosberg opschuiven naar plaats twee.

Door pitstops van Ricciardo en Raikkonen schoof Verstappen in de negende ronde even op naar de derde plaats. Vervolgens ging de Red Bull-coureur zelf ook naar binnen voor een nieuw setje zachte banden. Uiteindelijk werkte hij zich weer op naar plaats vier.

Chaotische pitstop

Met nog 32 rondes te gaan ging Raikkonen als eerste van de topcoureurs naar binnen voor zijn tweede pitstop. Twee rondes later dook ook Verstappen de pits in, maar door miscommunicatie verraste hij daarmee het team van Red Bull. In de chaotische pitstop die volgde verloor de Limburger veel tijd en viel hij terug naar plaats zeven.

Vrij snel passeerde Verstappen daarna Williams-coureur Massa, maar vlak daarna was het gedaan met de podiumaspiraties van de jonge Nederlander. Hij kreeg te kampen met een probleem aan zijn versnellingsbak en kon niet verder.

Niet lang na Verstappen moest ook Ferrari-coureur Raikkonen de strijd staken door een fout bij een pitstop. Eerder vielen al Nico Hülkenberg (Force India) en Esteban Gutierrez (Haas) uit.

Vooraan reed Hamilton onbedreigd naar de vijftigste overwinning uit zijn loopbaan. Op gepaste afstand reden ook Rosberg en Ricciardo naar het podium. Volgende week staat in Mexico de volgende race op het programma. Er volgen ook nog Grands Prix in Brazilië en Abu Dhabi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!