Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen start als derde in GP Mexico, Hamilton pakt pole

Verstappen start als derde in GP Mexico, Hamilton pakt pole

Cheer!

Max Verstappen start zondag bij de Grand Prix van Mexico als derde. Lewis Hamilton vertrekt bij de race in Noord-Amerika vanaf pole position.

Deel dit artikel op social media

De 19-jarige Verstappen kwam zaterdagavond in de laatste kwalificatiesessie tot een tijd van 1.19,054. Daarmee hoefde hij alleen Hamilton (1.18,704) en diens Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg (1.18,958) voor zich te dulden.

Achter Verstappen bezet Red Bull Racing-collega Daniel Ricciardo de vierde plaats op de startgrid. De acht jaar oudere Australiër klokte 1.19,133.

De top tien in de kwalificatie werd gecompleteerd door Nico Hülkenberg (Force India), Ferrari-coureurs Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel, Williams-rijders Valtteri Bottas en Felipe Massa en Carlos Sainz (Toro Rosso).

Verstappen jaagt in Mexico op zijn zevende podiumplek van het seizoen. Eerder won de Limburger in Spanje, werd hij tweede in Oostenrijk, Groot-Brittannië, Maleisië en Japan en was hij de nummer drie in Duitsland.

Video: Waar liggen de kansen van Verstappen in de Grand Prix van Mexico?

Vijfde

In Q1 klokte Verstappen de vijfde tijd. Esteban Gutierrez, Daniil Kvyat, Felipe Nasr, Esteban Ocon en Romain Grosjean vielen af. Renault-rijder Jolyon Palmer ging wegens technische problemen niet van start.

Tijdens de tweede sessie op het Autodromo Hermanos Rodriguez bleek Verstappen de snelste van allemaal. Voor Fernando Alonso, Sergio Perez, Jenson Button, Kevin Magnussen, Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein zat de kwalificatie er na Q2 op.

Eerder zaterdag had Verstappen tijdens de laatste vrije training de snelste tijd genoteerd. Vrijdag was hij zevende in de tweede vrije training en moest hij de eerste oefensessie afbreken wegens een probleem met zijn remmen.

De race in Mexico gaat zondagavond om 20.00 uur van start. Als Rosberg wint en Hamilton buiten de top negen valt is de Duitser voor het eerst in zijn loopbaan wereldkampioen.

De coureurs komen later dit seizoen ook nog in actie in Brazilië en Abu Dhabi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!