Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen rijdt ook in GP Japan naar knappe tweede plaats

Verstappen rijdt ook in GP Japan naar knappe tweede plaats

Cheer!

SUZUKA - Max Verstappen heeft zich zondag in de Grand Prix van Japan opnieuw verzekerd van een knappe tweede plaats. De zege ging op Suzuka naar Nico Rosberg van Mercedes.

Deel dit artikel op social media

De 19-jarige Verstappen werd vorige week ook al tweede in Maleisië. De Red Bull Racing-coureur eindigde voor de zesde keer dit Formule 1-seizoen op het podium.

Lewis Hamilton eindigde achter Verstappen als derde. Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen kwamen respectievelijk als vierde en vijfde over de streep.

De top tien in Japan werd gecompleteerd door Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo, Sergio Perez, Nico Hülkenberg (beiden Force India), Felipe Massa en Valtteri Bottas (beiden Williams).

In de strijd om het wereldkampioenschap liep Rosberg uit op zijn teamgenoot en concurrent Hamilton. De Duitser heeft nu een puntentotaal van 313 ten opzichte van 280 voor Hamilton. Verstappen schoof op naar de vijfde plaats met 165 punten. Nummer zes Vettel heeft evenveel punten, maar won in tegenstelling tot Verstappen nog geen race.

Door de zege van Rosberg en de derde plaats van Hamilton verzekerde Mercedes zich in Japan voor de derde keer op rij van de constructeurstitel.

Prima start

Verstappen kende een prima start op Suzuka. Hij schoof direct op naar de tweede plaats doordat Hamilton wegens een slecht begin terugviel naar plek acht.

De jonge Limburger maakte vervolgens in de elfde ronde voor de eerste keer een pitstop, waarbij hij naar de harde band wisselde. Red Bull dwong met die tactiek ook de concurrenten van Verstappen om te reageren, waardoor Verstappen de naderende Vettel op de derde plek achter zicht wist te houden. 

Ook bij de tweede serie pitstops nam Red Bull het initiatief, met opnieuw een redelijk vroege stop. Verstappen had in tegenstellling tot zijn concurrenten nog een nieuwe set van de harde band en kon daardoor een lange laatste 'stint' rijden. Hamilton had een gebruikt setje harde banden, maar wist het gat naar de Nederlander desondanks dicht te rijden.

Vettel

Ferrari koos voor Vettel een andere strategie. De Duitser reed lang door en kwam daarna op de zachte banden achter Hamilton terecht, in de veronderstelling de Brit snel voorbij te kunnen. Daar slaagde Vettel niet in, waardoor Hamilton overbleef als concurrent voor Verstappen. 

Verstappen wist de Britse wereldkampioen in de laatste ronden echter op knappe wijze achter zich te houden, mede dankzij een manoeuvre in de voorlaatste ronde. Hamilton klaagde dat Verstappen 'bewoog in de remzone', waardoor de Mercedes-coureur rechtdoor moest in de laatste chicane. De wedstrijdleiding zag echter geen reden om Verstappen te bestraffen.

Vooraan reed Rosberg onbedreigd naar zijn negende overwinning van het seizoen. De Duitser is daarmee weer een stap dichter bij zijn eerste wereldtitel. 

Er staan nog vier Grands Prix op het programma dit seizoen. Over twee weken is de volgende race in de Verenigde Staten, waarna ook nog in Mexico, Brazilië en Abu Dhabi geracet wordt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!