Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen houdt goed gevoel over aan vrije trainingen op Suzuka

Verstappen houdt goed gevoel over aan vrije trainingen op Suzuka

Cheer!

SUZUKA - Max Verstappen was vrijdag blij met de prestaties van zijn auto in de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan.

Deel dit artikel op social media

"We zijn erg tevreden na vandaag, vooral de lange runs waren erg goed", aldus de 19-jarige Limburger op zijn eigen site. "De banden voelden goed aan, er was niet veel verschil tussen de mediums en harde compound."

Verstappen kwam in de eerste vrije training tot de zesde tijd (1.34,379) achter Nico Rosberg, die in beide trainingen de snelste was. In de tweede trainingssessie klokte de coureur van Red Bull de vierde tijd met 1.33,061.

"Het is lastig iets te zeggen over de korte run, omdat die in mijn snelle ronde onderbroken werd door de virtual safety car en ik naar binnen moest komen. Dit circuit zou onze auto goed moeten liggen en dat zag je ook, want we zaten er goed bij. Het ziet er positief uit."

Tijdens de eerste training klaagde Verstappen nog wel over zijn versnellingen. "Ze zijn heel slecht", zei hij over de boordradio. "Terugschakelen voelt aan als een handrem."

Derde vrije training

De derde vrije training staat zaterdag om 5.00 uur Nederlandse tijd op het programma. Om 8.00 uur volgt de kwalificatie. Zondag begint de race om 7.00 uur.

Verstappen eindigde vorig jaar als negende in de Grand Prix van Japan. Destijds reed hij nog in dienst van Toro Rosso.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!