Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen derde in vrije training achter Mercedes-coureurs

Verstappen derde in vrije training achter Mercedes-coureurs

Cheer!

Max Verstappen heeft vrijdag in de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten de derde tijd neergezet. Alleen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg waren op het circuit van Austin sneller dan de Nederlander.

Deel dit artikel op social media

Verstappen, die de hele training op mediums reed, zette een toptijd van 1.39,379 minuten neer. Het snelste rondje was voor Hamilton in 1.37,428, voor zijn ploeggenoot Rosberg: 1.37,743. De Mercedes-coureurs reden op softs.

Verstappen liet vooraf weten dat hij het vooral van de afstelling van de auto moet hebben in Austin.

"Een goede afstelling is hier nog belangrijker dan op andere banen, omdat er veel verschillende bochten in het circuit zitten", keek hij op zijn website vooruit.

Einde

In de eerste deel van de training lukte het de 19-jarige Nederlander niet om een snelle tijd neer te zetten. Pas tegen het einde kwam hij met een ronde die net iets sneller was die van Kimi Raïkkönen in de Ferrari.

Verstappens teamgenoot bij Red Bull, Daniel Ricciardo, bleef steken op de zevende tijd op 2,535 van Hamilton.

De tweede vrije training in Austin is vrijdagavond.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!