Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen achter Mercedes-coureurs derde in kwalificatie Maleisië

Verstappen achter Mercedes-coureurs derde in kwalificatie Maleisië

Cheer!

SEPANG - Max Verstappen begint zondag in de Grand Prix van Maleisië vanaf de derde positie. Lewis Hamilton was zaterdag duidelijk de sterkste in de kwalificatie en start van pole position.

Deel dit artikel op social media

Hamilton klokte in zijn Mercedes een snelste tijd van 1.32,850 en was zo voor de achtste keer dit jaar de beste in een kwalificatie.

Nico Rosberg zette in zijn laatste run nog de tweede tijd neer, op 0,414 seconde van zijn teamgenoot. De Duitser veroordeelde Verstappen (1.33,420) daardoor tot de derde positie.

De 19-jarige Limburger van Red Bull Racing bleef wel zijn teamgenoot Daniel Ricciardo 0,047 seconde voor. De Australiër, die het bij vier van de vorige vijf kwalificaties beter deed dan Verstappen, start zondag als vierde.

"Ik denk dat het hele weekend vrij positief is voor mij", reageerde Verstappen op de persconferentie tevreden op zijn kwalificatie. "De veranderingen die we hebben doorgevoerd na de GP van Singapore lijken gelukkig te werken. We zitten niet te ver af van de Mercedes-coureurs. Ik kijk uit naar de race, want daarin hebben we meer kans."

Ferrari-coureurs Sebastian Vettel (1.33,584) en Kimi Raikkonen (1.33,632) zetten respectievelijk de vijfde en zesde tijd neer. Sergio Perez, Nico Hülkenberg (beiden Force India), Jenson Button (McLaren) en Felipe Massa (Williams) maakten de top tien vol.

WK-stand

Rosberg won de laatste drie races en staat met nog zes Grands Prix te gaan in de WK-stand acht punten voor op zijn teamgenoot Hamilton. Verstappen staat zesde.

De race op het circuit van Sepang begint zondag om 9.00 uur Nederlandse tijd. Verstappen eindigde vorig jaar in de Toro Rosso als zevende in de GP van Maleisië, die toen de tweede race op de kalender was.

Mercedes kan zich zondag in de zestiende WK-race al verzekeren van de constructeurstitel. Als Hamilton en Rosberg samen niet meer dan zeven punten toegeven op de Red Bull-coureurs is die strijd beslist.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!