Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Galen maakt selectie eerste World League-wedstrijd bekend

Van Galen maakt selectie eerste World League-wedstrijd bekend

Cheer!

NIEUWEGEIN - De Nederlandse waterpolomannen starten de FINA World League 2016-2017 dinsdag 15 november thuis tegen Frankrijk. Strijdtoneel is vanaf 20.45 uur het Groenhovenbad te Gouda. Het is de eerste keer sinds de opening van het zwembad dat de Nederlandse mannen een officiële wedstrijd in Gouda spelen. De Nederlandse vrouwen waren al vaker in het Groenhovenbad te bewonderen, onder meer tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) voor Rio. 

Deel dit artikel op social media

Het was uitgerekend Frankrijk dat Oranje in een heroïsch duel in Triëst de weg naar de Olympische Spelen van Rio versperde. Nederland speelde in Italië een uitstekend toernooi, met onder meer een historische zege op Spanje, en leek in de beslissende kwartfinale tegen de Fransen ook lange tijd op weg om een Olympisch ticket te bemachtigen. In de slotfase kwamen de geroutineerde Fransen echter toch nog langszij om uiteindelijk de noodzakelijke strafworpen beter te nemen.

Robin van Galen wil overigens niets weten van een ‘revanchewedstrijd’ in Gouda. “Natuurlijk begrijp ik de sentimenten die rond dit duel hangen, maar net als Frankrijk zijn ook wij weer begonnen aan een nieuwe Olympische cyclus. We zijn best nog een tijdje ziek geweest dat we Rio gemist hebben, maar inmiddels overheerst de trots op de progressie die we hebben gemaakt en het niveau wat we op het OKT hebben laten zien. We zijn duidelijk op de weg terug en die lijn willen we de komende jaren doortrekken richting het EK in 2018 in Barcelona, het WK 2019 in Zuid-Korea en natuurlijk vooral de Olympische Spelen in 2020. In Tokio willen we er hoe dan ook weer bij zijn en daarom is het belangrijk dat we tot die tijd zo veel mogelijk topwedstrijden spelen. Daarom doen we ook aan de World League mee”, aldus Robin van Galen, die ‘Gouwenaar’ Kjeld Veenhuis zijn debuut laat maken op 15 november. Veenhuis groeide op bij Widex GZC Donk en verkaste afgelopen zomer naar het Sant Andreu in Barcelona, een van de Spaanse clubs in de Primera Division waar Oranje mee samenwerkt.

Naast Veenhuis selecteerde Van Galen nog drie andere spelers voor het eerst voor een officiële interland: Jesse Nispeling (CN Barcelona), Pascal Janssen (Strasbourg, Frankrijk) en Sam van den Burg (CN Mediterrani, Spanje). Verder nodigde de bondscoach voor het eerste World League-duel de volgende spelers uit: Eelco Wagenaar (Polar Bears), Ruben Hoepelman en Joep van den Bersselaar (UZSC), Thomas Lucas (CN Mataro, Spanje), Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover, Duitsland), Lars Gottemaker (Het Ravijn), Jesse Koopman (Vasas, Hongarije), Sebastiaan van Mil en Lars Reuten (Szentes, Hongarije) en Robin Lindhout (Panathinaikos, Griekenland).

Kaarten voor het duel in Gouda en de andere thuiswedstrijden in de World League kunnen vanaf maandag 31 oktober a.s. besteld worden via de ticketshop van de KNZB (www.knzb.nl/tickets). Dat geldt ook voor de duels van de Nederlandse vrouwen die dinsdag 20 december voor het eerst thuis spelen, tegen Rusland in Utrecht.

Programma World League

Dinsdag 15 november Gouda, 20.45 uur: Nederland – Frankrijk (mannen)
Dinsdag 29 november, Athene, tijd n.n.b.: Griekenland – Nederland (vrouwen)
Dinsdag 6 december, Athene, tijd n.n.b.: Griekenland – Nederland (mannen)
Dinsdag 20 december, Utrecht, 20.00 uur: Nederland – Rusland (vrouwen)
Dinsdag 10 januari, Eindhoven, 20.00 uur: Nederland – Kroatië (mannen)
Dinsdag 14 februari, Frankrijk: Frankrijk – Nederland (mannen)
Dinsdag 21 februari, Nijverdal, 20.00 uur: Nederland – Griekenland (vrouwen)
Dinsdag 14 maart, Den Haag, 20.00 uur: Nederland – Griekenland (mannen)
Dinsdag 28 maart, Rusland: Rusland – Nederland (vrouwen)
Dinsdag 11 april, Kroatië: Kroatië – Nederland (mannen)

De nummers 1 van alle Europese voorronde-poules en de beste nummers 2 plaatsen zich voor de World League Super Final in juni.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!