Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Dijk ziet tweede plek in tijdrit WK als maximaal haalbare

Van Dijk ziet tweede plek in tijdrit WK als maximaal haalbare

Cheer!

DOHA - Ellen van Dijk hoopte dinsdag na de tijdrit op het WK met een gouden medaille te staan, maar ze beseft dat een tweede plaats het hoogst haalbare was in Doha.

Deel dit artikel op social media

"Ik kan niet zeggen dat ik echt blij ben. Het is niet de medaille waar ik op hoopte, maar ik kon niet veel sneller rijden vandaag. Ik heb alles gegeven", aldus de wereldkampioene van 2013 na afloop op de persconferentie.

Van Dijk, die zondag met haar ploeg Boels-Dolmans Cycling goud pakte op de ploegentijdrit, moest dinsdag in de race om de klok haar meerdere erkennen in Amber Neben. De 41-jarige Amerikaanse was bijna zes seconden sneller dan de 29-jarige Nederlandse. 

Voor Van Dijk was het in Qatar vooral zaak om een betere prestatie neer te zetten dan tijdens de Olympische Spelen in augustus, toen ze na een stuurfout in een bocht goud misliep en als vierde eindigde. "Ik heb geen dramatische fouten gemaakt, zoals in Rio wel het geval was'', vertelde Van Dijk.

''De bochten waren misschien niet allemaal even goed, maar ik denk dat de andere rensters ook zulk soort foutjes maken. Eigenlijk is het niets, zoals het ook niets was in Rio, waar ik volgens mij heel dicht bij goud was. Maar dit is nog een zilveren medaille. Meer zat er gewoon niet in.''

Verwijten

Annemiek van Vleuten (vijfde) en Anna van der Breggen (dertiende) grepen naast de medailles. Van Vleuten had nog wel lang zicht op brons, maar de Australische Katrin Garfoot en de Russische Olga Zabelinskaya waren uiteindelijk sneller.

''Ik kan mezelf niks verwijten. Ik heb er alles aan gedaan. Er waren een paar beter vandaag'', zei de 34-jarige Vleutense bij de NOS. Ze wilde geen excuses aanvoeren, zoals het feit dat ze onderweg een contactlens verloor. ''Ik zag het niet zo goed, ook daarom was het technisch niet mijn beste tijdrit.''

Mede door de weersomstandigheden was Van Vleuten voorzichtig gestart. ''Misschien wel iets te. Dat had ik anders gedaan als ik het over mocht doen. Maar onder deze omstandigheden had ik nog nooit gefietst."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ellen aan!