Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tweevoudig Nederlands kampioen Van Houts stopt met mountainbiken

Tweevoudig Nederlands kampioen Van Houts stopt met mountainbiken

Cheer!

Rudi van Houts heeft zijn professionele loopbaan beëindigd. De mountainbiker maakte eerder al bekend niet verder te gaan bij het team van Bart Brentjens, maar heeft nu besloten definitief te stoppen.

Deel dit artikel op social media

"Nieuwe uitdagende doelen en de daarbij behorende motivatie om er weer vol tegenaan te gaan ontbreken", verklaart de 32-jarige Van Houts op zijn website.

Van Houts nam drie keer deel aan de Olympische Spelen, maar die optredens werden geen succes. Afgelopen zomer in Rio de Janeiro eindigde zijn wedstrijd al na één ronde na een lekke band en een val. Vier jaar eerder werd hij zeventiende in Londen en in 2008 strandde hij in de tweede ronde in Peking.

Na jaren voor het internationale topteam Multivan-Merida te hebben gereden, maakte hij dit jaar deel uit van het CST-Superior Brentjens MTB Team. De Brabander werd in 2005 Europees kampioen bij de beloften en legde twee keer beslag op de Nederlandse titel: in 2010 en 2011.

Van Houts gaat zich bezighouden met het begeleiden van fietsers op alle niveaus.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rudi aan!