Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tour de France voert in 2017 twee keer door Alpen

Tour de France voert in 2017 twee keer door Alpen

Cheer!

PARIJS - De Tour de France trekt in 2017 tweemaal de Alpen in. Dat werd dinsdagmiddag door organisator ASO bekendgemaakt bij de presentatie van het parcours in het Palais des Congrès in Parijs.

Deel dit artikel op social media

Al eerder was aangekondigd dat de 'Grand Départ' van de Tour volgend jaar in Düsseldorf plaatsvindt met een tijdrit van 13 kilometer.

Daarna zetten de renners via Luik in België en Luxemburg koers richting Frankrijk. Limburg hoopte het Tourpeloton in de provincie te verwelkomen, maar daar bleek dinsdag geen sprake van te zijn.

De eerste serieuze beklimming ligt aan het einde van de vijfde etappe waar de finish in de Vogezen ligt op La Planche des Belles Filles. Op het eind van de eerste Tourweek één Alpenetappe wordt gereden. Op een rustdag vliegen de renners dan naar de Dordogne in West-Frankrijk, waarna de Pyreneeën worden aangedaan.

Steiler

Daarna wachten opnieuw de Alpen. Er zijn in totaal zes aankomsten bergop, maar niet op illustere bergen als Alpe d'Huez of de Mont Ventoux.

Volgens ASO wordt er minder geklommen dan gebruikelijk, maar zijn de beklimmingen over het algemeen wel steiler. De zeventiende etappe is het zwaarst met  beklimmingen van de Croix de Fer, Telegraphe en Galibier. Ook is er een etappe met finish op de Izoard, die nog nooit eerder werd aangedaan door de Ronde van Frankrijk.

In het laatste weekend is een tijdrit van 23 kilometer met start en finish in het Velodrome van Marseille, na Düsseldorf de tweede race tegen de klok. Vervolgens vliegen de renners richting Parijs, voor de traditionele slotrit naar de Champs-Élysées.

De 104e Tour de France begint op 1 juli en eindigt op de 23e van die maand.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!