Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Toernooiwinst handbalsters ondanks nederlaag tegen Roemenië

Toernooiwinst handbalsters ondanks nederlaag tegen Roemenië

RoadToTokyo

Cheer!

EINDHOVEN - De Nederlandse handbalsters hebben zaterdag in Eindhoven na een tumultueuze slotfase de laatste wedstrijd het Holland Tournament verloren van Roemenië. Desondanks wist Oranje zich op doelsaldo te verzekeren van de toernooizege.

Deel dit artikel op social media

Oranje boog in de slotminuten een achterstand van 21-22 met twee doelpunten om in een voorsprong.

Lynn Knippenborg verloor op 23-23 met nog enkele seconden te spelen de bal en verhinderde in de ogen van de scheidsrechters een Roemeense speelster de kans op een score. Zo kreeg Roemenië een strafworp, een beslissing die fel werd bekritiseerd door Helle Thomsen.

De Roemeense Eliza Buceschi maakte vanaf zeven meter het beslissende punt, maar Nederland vocht die beslissing aan omdat de coach in de tussentijd keepster Tess Wester had gewisseld. Ook met Jasmina Jankovic in het doel bleek de Roemeense trefzeker.

De handbalploeg kwam voor het eerst in actie sinds de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, waar net naast brons werd gegrepen.

Thomsen

De wedstrijden in Eindhoven zijn de eerste onder leiding van de nieuwe bondscoach, de Deense Thomsen. Zij volgde vorige week per direct bondscoach Henk Groener op, die eerder zijn afscheid had aangekondigd.

In december komt de Nederlandse ploeg in actie op het Europees kampioenschap in Zweden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tess, Lois, Angela, Martine, Danick, Inger, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy, Sanne, Sanne, Jasmina, Celine en Helle aan!