Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ronald Mulder wil in nieuw schaatsseizoen revanche voor vorig jaar

Ronald Mulder wil in nieuw schaatsseizoen revanche voor vorig jaar

EK en WK

Cheer!

ZWOLLE - Ronald Mulder kijkt uit naar komend schaatsseizoen en heeft het gevoel dat hij na vorig jaar iets recht te zetten heeft. Team Plantina-ploeggenoot Kai Verbij hoopt zijn lijn van vorig seizoen juist door te trekken.

Deel dit artikel op social media

De 30-jarige Mulder kon zich in de afgelopen jaargang op zowel de WK afstanden als het WK sprint niet mengen tussen de internationale top. Hij werd respectievelijk tiende en negende en mikt op revanche.

"Dat wil ik zeker beter doen en dat begint eind deze maand met de KNSB Cup. Daar wil ik me plaatsen voor de wereldbeker, zodat ik internationaal weer lekker mee kan doen", blikt Mulder tegenover NUsport vooruit op het nieuwe seizoen.

Bij de wedstrijden om de KNSB Cup, die van 28 tot en met 30 oktober in Groningen worden verreden, zijn voor de schaatsers deelname aan de eerste vier wereldbekerwedstrijden van het seizoen te verdienen. Die vinden achtereenvolgend plaats in Harbin, Nagano, Astana en Heerenveen.

Mulder sloot het vorige schaatsjaar in maart wel goed af door de laatste 500 meter van de World Cup op zijn naam te schrijven in Heerenveen. In het voorseizoen is zijn gevoel tot dusver positief. "Het gaat goed, de wedstrijden zijn succesvol geweest. Maar ik weet dat het op de KNSB Cup goed moet gaan."

De winnaar van olympisch brons op de 500 meter in Sochi benadrukt dat het komende seizoen volledig in het teken staat van plaatsing voor de Spelen van 2018 in Pyeongchang, al kijkt hij er ook naar uit om zich onder meer op de WK afstanden en het WK sprint te laten zien.

"Er zijn zoveel mooie wedstrijden. Op de WK's wil ik heel goed zijn. De Spelen zijn het doel voor de komende twee jaar, daar gaat alles voor in het teken staan."

Verbij

Ploeggenoot Verbij (22) hoopt in tegenstelling tot Mulder juist de lijn van vorig jaar door te trekken. Hij brak door met de Nederlandse sprinttitel en brons op het WK sprint. Zelf is hij echter nog wat voorzichtig.

"Vorig jaar verliep beter dan ik had verwacht. Maar als nu een slecht seizoen heb, is het geen doorbraak te noemen. Ik hoop dit jaar weer een stap te maken en continu met de top mee te strijden. Dan zie ik het wél als een doorbraak."

De sprintploeg van Team Plantina, waarvan het merendeel vorig jaar nog onder de vlag van team Beslist.nl reed, raakte met Stefan Groothuis (34) en Michel Mulder (30) twee ervaren rijders kwijt. Ronald Mulder is nu de oudste van het stel en Verbij heeft baat bij de aanwezigheid van de Zwollenaar.

"Hij zit voor het derde jaar bij ons in het team. Ik heb afgelopen jaar veel van hem geleerd en nog steeds", aldus Verbij. "Maar het is niet zo dat hij echt het voortouw neemt. Hij is gewoon een goede schaatser en we leren iedere dag van hem."

Net als Mulder is Verbij er veel aan gelegen om erbij te zijn op de Spelen van 2018. "Dat is het hoofddoel. Dit jaar zie ik weer als een tussenstap. Ik ben al heel blij als ik het niveau van vorig jaar kan halen. Het liefst strijd ik mee om medailles."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ronald aan!