Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Parabadmintonner Brouwer grijpt naast Europese titel

Parabadmintonner Brouwer grijpt naast Europese titel

RoadToTokyo

Cheer!

BEEK – Parabadmintonner Jordy Brouwer von Gonzenbach heeft de finale van de Europese kampioenschappen in het Limburgse Beek verloren. In de eindstrijd in de WH2-klasse was titelverdediger Martin Rooke (Engeland) in twee games te sterk: 21-9, 21-5.

Deel dit artikel op social media

Brouwer, als tweede geplaatst, moest in de finale duidelijk zijn meerdere erkennen in de Engelsman. Rooke, goed voor twee gouden en een zilveren medaille op de vorige EK, nam vanaf het eerste punt de leiding en zag die nooit meer in gevaar komen. Voor de 33-jarige Brouwer was het zilver een verbetering van zijn prestatie uit 2014, toen hij Europees brons veroverde.

Twee keer brons
Naast het zilver voor Brouwer was er brons voor Megan Hollander en Mark Modderman. Hollander werd net als vorig jaar op de wereldkampioenschappen ook in Beek derde in het enkelspel in klasse SU5. Modderman won in diezelfde handicapklasse brons met zijn Engelse dubbelpartner James Binnie.

De EK in Beek waren het eerste grote internationale toernooi op weg naar de Paralympische Spelen van 2020, waar parabadminton voor het eerst op het programma staat.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!