Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje stijgt naar twintigste plek op wereldranglijst

Oranje stijgt naar twintigste plek op wereldranglijst

Cheer!

GENEVE - Het Nederlands elftal is vier plekken gestegen op de nieuwe wereldranglijst die de FIFA donderdag publiceerde. Oranje is daardoor de mondiale nummer twintig.

Deel dit artikel op social media

Oranje won deze maand van Wit-Rusland en verloor van Frankrijk, dat een plekje winst boekt en de nummer zeven van de wereld is.

Argentinië blijft lijstaanvoerder, voor Duitsland en Brazilië. Die landen passeren België, dat op de FIFA-ranking van twee naar vier zakt.

Met Colombia (vijfde), Chili (zesde) en Uruguay (negende) staan er nog drie Zuid-Amerikaanse teams in de top van het klassement. Ook Europees kampioen Portugal (achtste) en Spanje (tiende) staan in de top tien. De Spanjaarden nemen de plek van Wales in, dat is afgezakt naar de elfde plek.

De tegenstanders van Oranje in de WK-kwalificatie staan lager op de ranglijst. Zweden is de nummer 39 van de wereld, Wit-Rusland is de mondiale nummer 77, Bulgarije staat op de 89e plaats en Luxemburg staat 130e.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!