Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje mist Robben tegen Wit-Rusland en Frankrijk

Oranje mist Robben tegen Wit-Rusland en Frankrijk

Cheer!

KATWIJK - Arjen Robben mist de komende interlands van Oranje tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Robben heeft nog te veel last van een ribblessure en blijft bij Bayern München om aan zijn herstel te werken. 

Deel dit artikel op social media

"Hij is niet fit en dat is jammer", zei bondsocach Danny Blind donderdag op een persconferentie Katwijk. "We zullen het zonder hem moeten doen. Er is nu duidelijkheid, we weten waar we aan toe zijn. We hebben ook zonder hem nog steeds een heel goede groep."

De 32-jarige Robben was zaterdag voor het eerst sinds 5 maart van dit jaar basisspeler bij Bayern München, maar moest zich in de rust van de wedstrijd tegen 1. FC Köln met een lichte ribblessure laten vervangen. Hij hervatte woensdag de training bij de kampioen van Duitsland.

"Hij voelt zich gewoon nog niet fit'', legde Blind uit. "Het zijn niet alleen zijn ribben, hij voelt ook zijn schuine buikspier. We wisten dat het moeilijk werd wat betreft Robben. We hoopten dat we konden profiteren van dat beetje extra kwaliteit dat hij brengt. Helaas is dat niet het geval."

Blind stelde eerder dat hij het van dag tot dag bekeek of Robben zich alsnog bij Oranje kon melden. Donderdagochtend hadden trainer en aanvoerder contact en werd de knoop doorgehakt.

Sneijder

Blind en zijn nieuwe assistent Fred Grim stonden donderdag met 23 spelers op het veld van Quick Boys in Katwijk.

Wesley Sneijder en Kevin Strootman waren ook weer van de partij. Zij sloegen dinsdag de training nog over, maar lieten zich woensdag wel op het trainingsveld zien.

Sneijder deed net als enkele andere spelers niet mee aan de afwerkvorm op het einde van de training, maar daar hoeven volgens Blind geen conclusies aan verbonden worden. "Ik hoop straks van hem te horen hoe hij zich voelt. Maar tot nu toe heb ik niet de indruk dat hij niet zou kunnen spelen."

Over de opstelling wilde Blind weinig kwijt. Stefan de Vrij is na zijn blessure "klaar om weer te spelen". Het is volgens Blind "een mogelijkheid" dat Feyenoorder Rick Karsdorp als rechtsback zijn debuut maakt in Oranje.

Wit-Rusland

"Wit-Rusland is goed georganiseerd'', zei Blind over de tegenstander van vrijdag. "Ze trekken zich ver terug en laten niet veel ruimte tussen de linies. Ze hebben een redelijk niveau. Veel jongens spelen bij BATE Borisov, dat de laatste jaren regelmatig positief verraste in de Champions League."

"Maar wij spelen thuis en hebben spelers uit de top van Engeland, Italië, Rusland en Turkije. We hebben ons tegen Zweden (1-1, red.) tekort gedaan en moeten nu dus winnen.''

Blind bevestigde dat hij weinig gaat veranderen in vergelijking met de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. "Nee, ik ga niet veel wijzigen. We hebben een uitstekende interland gespeeld. Alles klopte op één facet na: het afwerken."

"De jongens hebben het daarna ook bij hun club weer goed gedaan, dus ik zal geen rigoureuze veranderingen doorvoeren."

Vrijdag om 20.45 uur begint de wedstrijd tussen Nederland en Wit-Rusland in De Kuip. Maandag speelt Oranje op hetzlefde tijdstip in de Amsterdam Arena tegen Frankrijk.

Bekijk het programma en de stand in de WK-kwalificatie

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!