Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Niculescu verspert Bertens de weg naar finale in Luxemburg

Niculescu verspert Bertens de weg naar finale in Luxemburg

Cheer!

Kiki Bertens is er niet in geslaagd om de finale van het WTA-toernooi van Luxemburg te bereiken. De Nederlandse, als derde geplaatst, ging tamelijk kansloos met 6-3, 6-3 onderuit tegen de Roemeense Monica Niculescu.

Deel dit artikel op social media

Bertens hoopte na de WTA-toernooien van Nürnberg en Gstaad in Luxemburg haar derde finaleplaats van het jaar te halen. Na anderhalf uur spelen moest de nummer 22 van de wereld echter haar meerdere erkennen in Niculescu, die 51e staat.

De start was nog hoopgevend. Bertens kwam met 3-1 voor, maar verloor daarna vijf games op rij en dus de set.

In de vijfde game van de tweede set bij een stand van 2-2 brak Niculescu de service van de wisselvallige Bertens opnieuw waarna de nummer 50 van de wereldranglijst de voorsprong niet meer uit handen gaf.

De Roemeense had nog wel zes matchpoints nodig om de zege binnen te halen.

Bertens maakte deze week in Luxemburg wel een einde aan een slechte reeks. Tot aan dit toernooi had ze sinds juli, toen ze de finale in Gstaad haalde, geen wedstrijd meer gewonnen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!