Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse volleybalteams loten gunstig voor WK-kwalificatie

Nederlandse volleybalteams loten gunstig voor WK-kwalificatie

Cheer!

Vandaag is op het hoofdkantoor van de Europese Volleybalbond CEV de loting verricht voor de tweede ronde van het WK-kwalificatietoernooi. De Lange Mannen proberen van 23 t/m 28 mei op eigen bodem (locatie n.t.b.) voor het eerst sinds 2002 het wereldkampioenschap te bereiken. De volleybaldames hopen zich van 30 mei t/m 4 juni in Azerbeidzjan te plaatsen voor het WK. Het Nederlands vrouwenteam miste sinds 1990 geen enkele editie van dit vierjaarlijkse mondiale toernooi. 

Deel dit artikel op social media

Mannen

De Lange Mannen zijn er onder leiding van bondscoach Gido Vermeulen op gebrand om voor het eerst sinds 2002 weer een ticket te veroveren voor de eindronde van het WK Volleybal. Het lijkt erop dat de omstandigheden voor Oranje ideaal zijn om deze droom te verwezenlijken.

Nederland heeft de organisatie van het WK-kwalificatietoernooi toegewezen gekregen en beschikt dus over het thuisvoordeel. Bovendien mag worden gesteld dat Oranje gunstig heeft geloot. De equipe van Vermeulen is het hoogst geklasseerde land in poule B.

Het WK-kwalificatietoernooi wordt gespeeld volgens het single round robin systeem, hetgeen betekent dat ieder land een keer tegen elkaar speelt. De poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Italië en Bulgarije. De nummer twee plaatst zich voor de derde en laatste kwalificatieronde, die in augustus 2017 wordt gespeeld.

Naar verwachting zal Oranje samen met Slowakije en Griekenland strijden om de bovenste twee plekken.

Mannen (23 t/m 28 mei 2017) – tussen haakjes positie op Europese ranglijst
• Nederland * (10)
• Slowakije (12)
• Griekenland (18)
• Oostenrijk (25)
• Luxemburg (31)
• Moldavië (34)
* = organisator

Vrouwen

De volleybaldames van bondscoach Giovanni Guidetti reizen af naar Azerbeidzjan voor hun WK-kwalificatietoernooi. Net als het mannenteam, is ook het vrouwenteam het hoogst geklasseerde team in de poule.

Oranje, dat afgelopen zomer als vierde eindigde op de Olympische Spelen, is zwaar favoriet in poule E. Normaliter moet alleen organisator Azerbeidzjan in staat zijn om het Nederland echt lastig te maken.

Net als bij de mannen plaatst ook bij de vrouwen de poulewinnaar zich rechtstreeks voor het WK 2018. De nummer twee krijgt een herkansing in de derde en laatste kwalificatieronde, die in augustus 2017 wordt gespeeld. Japan organiseert de eindronde van het WK in 2018.

Vrouwen (30 mei t/m 4 juni 2017) - tussen haakjes positie op Europese ranglijst
• Nederland (5)
• Azerbeidzjan * (12)
• Oekraïne (19)
• Israël (21)
• Denemarken (29)
• Noorwegen (36)

* = organisator

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!