Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Max Verstappen noemt tijdstraf bij GP Mexico belachelijk

Max Verstappen noemt tijdstraf bij GP Mexico belachelijk

Cheer!

Max Verstappen vindt het 'belachelijk' dat hij een tijdstraf heeft gekregen bij de Grand Prix van Mexico. Hij werd bestraft vanwege een akkefietje met Sebastian Vettel en eindigde niet als derde maar als vijfde.

Deel dit artikel op social media

"Ik vind dit echt ongelooflijk", zei de 19-jarige coureur van Red Bull Racing bij Ziggo Sport. "Deze straf is belachelijk."

Verstappen verwees naar twee incidenten in de eerste bocht, waarbij zowel Lewis Hamilton als Nico Rosberg rechtdoor schoot. "Zij wonnen er veel meer mee dan ik. Het team is nu bij de stewards, dus het is nu afwachten hoe het afloopt."

Tot het incident reed Verstappen een solide race, waarbij hij zelfs nog even rook aan de tweede plaats van Rosberg. Zijn inhaalactie slaagde echter niet, waarna Vettel zich snel aan de staart van de Nederlander meldde.

Met nog enkele rondes te gaan waagde Vettel zijn poging, waarna Verstappen rechtdoor schoot. Hij gaf echter zijn plaats niet op.

Krachttermen

De Duitser uitte de nodige krachttermen vanuit de cockpit, waarbij de Ferrari-coureur Verstappen voor het één en ander uitmaakte. 

Vlak na de finish kreeg de Duitser echter te horen dat hij alsnog naar het podium mocht, omdat Verstappen een tijdstraf van vijf seconden had gekregen.

"De adrenaline gierde op dat moment door mijn aderen", zei Vettel tijdens de podiumceremonie. "Hij ging van de baan af en hij ging vervolgens niet aan de kant. Nu sta ik hier toch, wat een ommekeer. Ik was woest toen ik over de finish reed, maar nu voel ik me geweldig."

Door de actie van Verstappen kwam Vettel in gevecht met Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull. Daarbij leek de Duitser ook over de schreef te gaan, al wordt die actie nog onderzocht.

Ricciardo was duidelijk over de move van Vettel, die tijdens het remmen van zijn lijn week. "Hij heeft gedaan waar iedereen over klaagt. Hij verdient het niet om het podium te staan."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!