Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo kampte in aanloop naar Spelen met flinke blessure

Kromowidjojo kampte in aanloop naar Spelen met flinke blessure

Cheer!

Ranomi Kromowidjojo kende een teleurstellende Olympische Spelen en slaagde er niet in om een medaille te veroveren. Naar nu blijkt liep de 26-jarige zwemster zo'n drie weken voor het toernooi in Rio de Janeiro mogelijk een hernia op.

Deel dit artikel op social media

Kromowidjojo's coach Patrick Pearson laat aan De Correspondent weten dat zijn pupil op 12 juli door haar rug ging tijdens een krachttraining. "En hard ook. Ze had in de weken voor Rio veel pijn. Feitelijk heeft ze nu een hernia", aldus Pearson.

Een MRI-scan moet binnenkort meer duidelijkheid verschaffen over de ernst van de kwetsuur. Pearson herinnert zich nog goed hoe Kromowidjojo verging van de pijn.

"Ranomi kon een paar dagen amper lopen. Daarna werd het schuifelen. Dat trok uiteindelijk bij, en op het laatste trainingskamp in Sardinië kon ze wel starts maken. Maar we hebben vier weken geen krachttraining kunnen doen voor de benen. Dat merk je wel in de explosiviteit."

Excuus

Pearson en Kromowidjojo hielden de blessure bewust binnenskamers. "We wilden er geen thema van maken", legt Kromowidjojo uit. "Ook omdat we niet van tevoren een excuus wilden hebben voor het geval de Spelen geen succes zouden worden. Maar ook omdat het je anders in een downstemming brengt. Je kunt er toch niks aan veranderen."

Pearson laat zich in soortgelijke woorden uit. "In de topsport toon je geen zwakte. Niet omdat anders alle vragen alleen nog maar daarover gaan, maar ook omdat het je tegenstanders een boost kan geven."

Kromowidjojo verloor in Rio haar olympische titels op de 50 en 100 meter vrije slag. De Groningse werd zesde op de 50 meter en moest op de 100 meter genoegen nemen met de vijfde plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi en Patrick aan!