Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer vol vertrouwen voor nieuw schaatsseizoen

Kramer vol vertrouwen voor nieuw schaatsseizoen

EK en WK

Cheer!

HEERENVEEN - Sven Kramer gaat naar eigen zeggen vol vertrouwen het nieuwe schaatsseizoen in. De 30-jarige Fries is van mening dat hij er momenteel beter voor staat dan vorig jaar rond deze tijd.

Deel dit artikel op social media

"Het begint zeker al te kriebelen. Ik moet zeggen dat oktober en november elk jaar toch wel weer spannende maanden zijn. We hebben onze eerste trainingswedstrijdjes gehad en de voortekenen zijn goed. Ik heb er dus veel zin in", laat Kramer dinsdag bij de ploegenpresentatie van Lotto-Jumbo in Veghel aan NUsport weten.

De tweevoudig olympisch kampioen op de 5000 meter maakte afgelopen weekend indruk door in Inzell zijn opponenten op de vijf kilometer te deklasseren en ook de 1500 meter op zijn naam te schrijven. Een week eerder had hij al een baanrecord op de 3000 meter genoteerd.

"Uiteindelijk zijn de echte wedstrijden het belangrijkste meetpunt", aldus Kramer. "Ik denk niet dat ik mezelf heb verbaasd. Het maakt natuurlijk ook wel uit hoe je zo'n wedstrijd mentaal ingaat."

"Het blijft natuurlijk een trainingswedstrijd, dus het is ook maar net hoe belangrijk je zo'n wedstrijd voor jezelf maakt. Ik houd ervan om, als ik een wedstrijd rijd, hem goed te rijden. Natuurlijk is het ook wel een keer iets minder, maar nu ben ik er blij mee."

Doelstelling

Kramer heeft dit seizoen ook al een duidelijk doel voor ogen. "Ik wil graag de grote titels winnen en tussen kerst en oud en nieuw en in februari goed zijn. Ik kijk ernaar uit om de WK afstanden in Zuid-Korea te rijden. Dat moet ook een beetje de blauwdruk worden voor de Olympische Spelen."

"Dit seizoen is een middel om uiteindelijk mijn doel te bereiken. Ik wil groeien naar een nog betere prestatiecurve volgend seizoen. Ik denk dat ik er nu beter voor sta dan vorig jaar rond deze tijd. Dat heeft met trainingen te maken, maar ook met arbeidrustverhoudingen. Dat leg je niet even in twee minuten uit en ook niet in een kwartier."

Datzelfde geldt voor het slepende conflict tussen de KNSB en topschaatsers over onder meer een andere verdeling van de financiële middelen. Kramer vindt dat het schaatsen onrecht wordt aangedaan. "De Nederlandse schaatsers leveren elk weekend uitmuntende prestaties, dus ik denk dat wij wel de laatsten moeten zijn die daarin tekortkomen."

Kramer denkt dan ook nog altijd aan staken. "Als wij er uiteindelijk niet uitkomen, dan zullen we onze maatregelen nemen bij de wereldbekerwedstrijden in China. De kans is inderdaad groot dat ik daarin het voortouw neem. Ik ben bang van wel, haha."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sven aan!