Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Korfballers leggen België over de knie in EK-finale

Korfballers leggen België over de knie in EK-finale

Cheer!

DORDRECHT (KNKV) - Met overmacht veroverden de Nederlandse korfballers voor de zesde keer op rij de Europese titel korfbal. Voor België goed en wel besefte dat de finale begonnen was, stond het voor het einde van het eerste kwart al met 10-1. Daarmee haalde Oranje de angel al snel uit het duel, dat uiteindelijk eindigde in 27-14.

Deel dit artikel op social media

Nog voor België überhaupt een keer de korf geraakt had – laat staan gescoord – stond Nederland al op 3-0. Mick Strafworp en Laurens Leeuwenhoek benutten een strafworp, terwijl tussendoor Tim Bakker van afstand raak schoot. Tussendoor zorgde de Nederlandse verdedigingsdruk er voor dat de Diamonds niet aan een degelijke aanval toekwamen.

Nederland trainde de afgelopen maanden op het afschermen van de ballijnen, zo’n beetje tot op de middellijn. Dat bracht het team tijdens de eerdere wedstrijden op het EK ook al in de praktijk, maar niet zo geconcentreerd als in de eindstrijd. België wist zich geen raad met die tactiek en kwam zo geen moment aan echt lekker aanvallen of herhalen toe.

Richard Kunst speelde sterk tegen Nick Janssen, de topscorer aan Belgische zijde en zijn ploeggenoot bij PKC/SWKGroep. En omdat Brent Struyf (DVO/Accountor) werkelijk in de broekzak zat bij Laurens Leeuwenhoek, moest Janssen ook vrijwel alles zelf doen.

Ondertussen bleef Nederland door scoren. Vlak voor het einde was het dus 10-1 en ging het gas er even af. België profiteerde met twee treffers. De tweede tien minuten waren minder hoogstaand, met een 4-1 periodestand als gevolg. Bij rust was het daardoor 14-5.

In de tweede helft was het voor Oranje zaak lekker te gaan en de vele enthousiaste supporters in de hal, die vol achter hun team stonden, te blijven vermaken. Daar slaagde Nederland prima in. Af en toe deed België nog iets terug, was Oranje ook wat slordig, maar de marge liep nooit terug.

Het betekende dat Nederland in de slotfase al ontspannen het feestje kon gaan vieren en bovendien op mooie wijze afscheid kon nemen van de afzwaaiende Bakker – die tot veler verrassing startte ten koste van de in de basis verwachtte Erwin Zwart – en Friso Boode. Zij kregen publiekswissels en een staande ovatie.

Reacties en video's zijn te vinden op www.korfbal.nl 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!