Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Klamer prolongeert vijfde plaats toptriathlon

Klamer prolongeert vijfde plaats toptriathlon

Cheer!

NASSAU – De met 500.000 dollar gedoteerde Island House Triathlon is zondag gewonnen door de Zuidafrikaan Richard Murray en Olympisch kampioene Gwen Jorgensen. Rachel Klamer eindigde als vijfde, Jorick van Egfom als negentiende.

Deel dit artikel op social media

De wedstrijd op de Bahama’s kent een speciale formule. Drie dagen achtereen worden triathlons afgelegd en de eindtijden van alledrie bij elkaar opgeteld. Murray kwam zaterdag na de tweede race aan de leiding en verdedigde vandaag met succes zijn voorsprong van een minuut op de verrassend sterke Amerikaan Cameron Dye. Aaron Royle, winnaar van de sprint triathlon van vrijdag werd derde. De Nederlander Jorik van Egdom was als wereldkampioen der beloftes ook uitgenodigd. Hij eindigde zaterdag als negentiende en wist zich daarmee niet te kwalificeren voor de finale, waar de beste tien atleten tegen elkaar uit kwamen.

Dat lukte wel Rachel Klamer, die vrijdag voorzichtig met een achtste plaats begon, zich zaterdag verbeterde naar een zevende plaats ondanks kramp en een tijdstraf. Geïnspireerd door de aanstaande overwinning van haar vriend Richard Murray werkte Klamer zich nog op naar een vijfde plaats. Dezelfde klassering als vorig jaar. Toen won Gwen Jorgensen ook. Richard Murray moest bij die eerste editie toenmalig wereldkampioen Javier Gomez voor laten gaan. Nu gaan Jorgensen en Murray met 60.000 dollar naar huis.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel aan!