Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kanshebster Wild vindt het fantastisch om in Qatar WK te rijden

Kanshebster Wild vindt het fantastisch om in Qatar WK te rijden

RoadToTokyo

Cheer!

Kirsten Wild geldt als één van de grootste kanshebsters om zaterdag in Doha de wereldtitel op de weg te veroveren en zelf heeft ze er ook alle vertrouwen in dat ze voor Nederlands succes kan gaan zorgen.

Deel dit artikel op social media

"Ik kijk hier al heel lang naar uit", vertelt Wild een dag voor de wedstrijd tegen de NOS. "Het zou heel cool zijn als het lukt, want het is fantastisch om hier het WK te rijden. Een heel vlak parcours, geen beklimmingen, dat bevalt mij wel."

De Almelose, die zaterdag haar 34e verjaardag viert, heeft geen moeite met de hitte in Qatar, waar het al de hele week rond de veertig graden Celsius is.

"Ik heb heel veel getraind in de hittekamer", legt de sprintster uit. "Dat was echt verschrikkelijk, maar toen ik hier kwam, dacht ik: het valt heel erg mee. In die kamer heb je geen wind, dus ik kan hier heel goed met die warmte omgaan."

Wild bewaart goede herinneringen aan het koersen in het oliestaatje. Ze schreef al vier keer de Ronde van Qatar op haar naam en won in totaal tien etappes. "Het is hier vlak en snel. Dat bevalt mij uitstekend."

Naast Wild maken ook Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Roxane Knetemann, Amy Pieters, Annemiek van Vleuten en drievoudig wereldkampioene Marianne Vos deel uit van de Nederlandse vrouwenploeg voor de wegwedstrijd in Doha.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten aan!