Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Inge Dekker (31) beëindigt per direct zwemcarrière

Inge Dekker (31) beëindigt per direct zwemcarrière

Cheer!

NIEUWEGEIN - Na 15 jaar topsport heeft Inge Dekker (31) besloten haar actieve zwemcarrière te beëindigen. Maar liefst 10 wereld-, 19 Europese en 29 nationale titels heeft zij in deze periode bij elkaar gezwommen. Het winnen van olympisch brons (Athene 2004), olympisch zilver (London 2012) en olympisch goud (Beijing 2008) op de estafette, vormen samen met haar individuele wereldtitel op de 50m vlinder haar hoogtepunten. Met het stoppen neemt de Nederlandse zwemwereld afscheid van een icoon.

Deel dit artikel op social media

Inge Dekker over haar afscheid: “Na de Olympische Spelen van Londen 2012 had ik al besloten dat het optreden in Rio m’n laatste kunstje zou zijn. Deze hele Olympische cyclus stond geheel in het teken van het winnen van een medaille in Brazilië. Toen er afgelopen februari baarmoederhalskanker geconstateerd werd, was dit een grote streep door de rekening en dacht ik dat mijn zwemcarrière vroegtijdig afgelopen was. Nu kan ik zeggen dat het halen van Rio één van mijn grootste prestaties uit mijn loopbaan is geweest. Ook al was een vierde plaats heel zuur, toch ben ik er trots op dat ik heb kunnen strijden om de medailles. Deelname aan deze spelen was zo bijzonder en de keuze om te stoppen was hierdoor zeker niet makkelijk. Het plezier in het zwemmen ben ik nooit verloren, maar het is nu tijd voor nieuwe uitdagingen.”

Inge kijkt terug op een prachtige zwemcarrière: “Topsport bedrijven doe je niet alleen. Mijn dank gaat uit naar mijn coach Martin Truijens, alle zwemmers waarmee ik heb mogen zwemmen, de KNZB, NOC*NSF, mijn persoonlijke sponsoren Arena en De Hooge Waerder, mijn manager Dennis van der Laan, mijn ouders, zusjes, opa en Betsy en natuurlijk mijn vriend Bas. Jullie allemaal hebben het voor mij mogelijk gemaakt mijn dromen waar te maken. In de toekomst zal ik nog vaak in het zwembad te vinden zijn. De passie voor de zwemsport blijft bestaan. Samen met mijn zus, voormalig topzwemster Lia, ben ik begonnen met het geven van professionele zwemtrainingen. Via USWIM (www.uswim.nl) zorgen we ervoor dat kennis en ervaring overgedragen wordt naar de volgende generatie zwemmers. Het was voor mij een voorrecht om op dit niveau topsport te kunnen beoefenen en Nederland te vertegenwoordigen op de belangrijkste sportevenementen ter wereld. Veel sportvreugde en gezondheid toegewenst voor de toekomst en ik kom jullie graag tegen in het zwembad.”

Bekijk hier de profielpagina en erelijst van Inge Dekker

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Inge aan!