Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeyster Derkx (22) stopt noodgedwongen als international

Hockeyster Derkx (22) stopt noodgedwongen als international

Cheer!

BILTHOVEN - Frederique Derkx zet al op 22-jarige leeftijd een punt achter haar interlandloopbaan. De hockeyster van SCHC kreeg al tweemaal een hernia en kampt dagelijks met pijn in haar rug.

Deel dit artikel op social media

"Een heel moeilijke keuze. Maar uit de MRI’s blijkt dat mijn rug alleen maar slechter wordt", licht Derkx haar beslissing toe op hockey.nl. Ze blijft wel hockeyen voor haar club.

"Het is een lang proces geweest. De kwestie of het nog wel verstandig was om door te gaan met mijn rug speelt al dik een jaar", aldus Derkx. "Mijn rug baarde zowel de medische staf als mijzelf natuurlijk zorgen.''

De international, die 56 interlands speelde en goud won op het WK in 2014, sprak maandag met bondscoach Alyson Annan over haar besluit.

"Alyson zei dat ze het heel jammer vond voor mij en ook vanuit het team kreeg ik lieve berichten. Ik had graag anders afscheid genomen, maar in de topsport gaat het nu eenmaal niet altijd zoals je wilt."

Klap

Derkx moest de Olympische Spelen van Londen en Rio de Janeiro missen. Ze viel net buiten de selectie. "De klap was voor mij dubbel zo hard. Juist omdat ik wist dat dit mijn laatste kans was. Dat deed pijn."

"Het maakte ook de keuze om te stoppen moeilijk. Als je hoort dat je niet mee mag denk je wel: het is altijd mijn droom geweest, naar de Olympische Spelen. Je wordt heen en weer geslingerd tussen gevoel en logisch nadenken."

In Rio verloren de hockeysters de olympische finale afgelopen zomer na shoot-outs van Groot-Brittannië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frederique aan!