Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase stijgt naar zestigste plek op wereldranglijst

Haase stijgt naar zestigste plek op wereldranglijst

Cheer!

AMERSFOORT - Robin Haase heeft op de wereldranglijst één plekje winst geboekt en staat daardoor op de zestigste plaats. Vorige week steeg hij al vier plekken op de ATP-ranking. 

Deel dit artikel op social media

In de top van de ranglijst krijgt Andy Murray enigszins de eerste plaats in zicht. De 29-jarige Schot liep een deel van zijn achterstand op Novak Djokovic in door zondag het ATP-toernooi van Peking te winnen. 

Titelverdediger Djokovic (29) ontbrak vanwege een polsblessure in de Chinese hoofdstad en raakte daarom de punten kwijt die hij vorig jaar had verdiend.

Begin dit jaar had Murray nog bijna 8000 punten minder dan Djokovic. Op de nieuwste versie van de wereldranglijst, die maandag werd uitgebracht, staat de nummer twee nog 3695 punten achter.

Djokovic heeft de komende weken veel punten te verdedigen, want vorig jaar won hij in deze fase van het seizoen de Masterstoernooien van Shanghai en Parijs en de ATP-finale in Londen. De Serviër maakt deze week in Shanghai zijn rentree.

Kei Nishikori passeerde Rafael Nadal op de ranglijst en steeg naar de vierde plek. Nadal is de nummer vijf. Roger Federer, die sinds Wimbledon niet meer in actie kwam door een blessure, bezet de zevende plaats.

Vrouwen

Bij de vrouwen staat Angelique Kerber nog steeds bovenaan, hoewel de Duitse na haar triomf op de US Open al vroeg werd uitgeschakeld in Wuhan en Peking.

Nummer twee Serena Williams kwam helemaal niet meer in actie nadat ze de koppositie had moeten afstaan aan Kerber. De Poolse Agnieszka Radwanska verstevigde de derde plek door het toernooi van Peking te winnen.

Kiki Bertens staat nog steeds op de 23e plaats. De Westlandse maakt deze week in Linz haar rentree, nadat ze een paar weken rust had genomen vanwege oververmoeidheid. Bertens speelt maandag in de eerste ronde tegen Sorana Cirstea uit Roemenië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!