Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen winst voor Luiten

Geen winst voor Luiten

Cheer!

SHANGHAI - Met een 71 (-1) op dag drie van het HSBC Champions heeft Joost Luiten geen winst geboekt in het klassement.

Deel dit artikel op social media

De Nederlander tekende zaterdag op Sheshan International GC een kaart met drie birdies (2, 16 en 17) en twee bogeys (5 en 9) om als gedeeld 22ste de laatste dag in te gaan. Luiten begon de derde dag op de 18de plaats. 

Op de eerste twee dagen van het World Golf Championship noteerde de Bleiswijker vier keer een bogey op een par 5. Op zaterdag wist de nummer 65 van de wereld de fouten op de lange holes van de kaart te houden, maar benutte hij te weinig kansen op de andere holes om dichterbij de leider, Hideki Matsuyama, te komen. 

Dat had volgens Luiten alles met de putter te maken. 'Zo heet als de putter gister was, zo koud was hij vandaag', zei Luiten. 'De putts gingen er gewoon niet in. Ik sloeg goede ballen, maar helaas miste ik er te veel in het middendeel van de ronde. Morgen sterk afsluiten.'

De Japanner Matsuyama heeft met een score van -17 na 54 holes een voorsprong van drie slagen. Titelverdediger Russell Knox staat alleen tweede met -14. Daniel Berger is alleen derde op -13. Thomas Pieters noteerde een goede 66 en staat samen met onder anderen Rory McIlroy met -9 op de achtste plaats. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!