Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ellen van Dijk tweede op WK tijdrit, goud voor Amerikaanse Neben (41)

Ellen van Dijk tweede op WK tijdrit, goud voor Amerikaanse Neben (41)

Cheer!

DOHA - Ellen van Dijk is er dinsdag niet in geslaagd om goud te veroveren op de individuele tijdrit bij de WK wielrennen. De wereldkampioene van 2013 moest zich in Qatar tevreden stellen met het zilver achter de Amerikaanse Amber Neben. Het brons was voor Katrin Garfoot uit Australië.

Deel dit artikel op social media

Annemiek van Vleuten greep nipt naast een podiumplek en werd vijfde. Anna van der Breggen, op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog goed voor het brons, kwam niet verder dan de dertiende plek.

Winnares Neben deed 36 minuten, 37 seconden en 4 honderdsten over de 28,9 kilometer lange chronorace door Doha. Van Dijk moest met 36.43,03 bijna zes seconden toegeven op de 41-jarige Amerikaanse, die ook al beslag legde op de regenboogtrui in 2008.

Van Vleuten voltooide haar rit in 37.02,83. Van der Breggen klokte 38.48,30. Garfoor veroverde het brons in een tijd van 36.45,36.

Afgelopen zondag kroonde Van Dijk zich met haar werkgever Boels-Dolmans Cycling nog tot wereldkampioene op de ploegentijdrit. De wegwedstrijd staat voor zaterdag op het programma in het snikhete Qatar.

Woensdag staan Tom Dumoulin en Jos van Emden aan het vertrek voor de individuele tijdrit bij de mannen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ellen en Annemiek aan!