Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin wordt niet enthousiast van Tourparcours 2017

Dumoulin wordt niet enthousiast van Tourparcours 2017

Cheer!

PARIJS - Tom Dumoulin wordt niet enthousiast van het parcours voor de Tour de France van 2017, dat dinsdag in Parijs is bekendgemaakt.

Deel dit artikel op social media

"Het is niet mijn ideale Tour. Ik zou veel meer tijdritkilometers willen, dus dat valt een beetje tegen. Aan de andere kant is de Tour niet superlastig qua hoeveelheid beklimmingen", zei de 25-jarige Limburger tegen de NOS.

Dumoulin, die vorig jaar twee etappes in de Ronde van Frankrijk op zijn naam schreef, weet dan ook niet of het zinvol is om überhaupt mee te doen aan de Tour. Dat hangt vooral af van het parcours in de Giro d'Italia en de Vuelta.

"Als ik de Tour zou rijden en ik zou voor het klassement gaan, wordt het heel moeilijk om het geel te pakken. Want als ik focus op een klassement, zullen mijn korte tijdritten eronder lijden", aldus Dumoulin. "De Tour heeft mij nog niet overtuigd."

Mollema

Bauke Mollema weet wel al zeker dat hij de Tour de France gaat rijden, maar de vraag is in welke hoedanigheid. De renner van Trek verwacht immers dat aanwinst Alberto Contador als kopman wordt aangewezen. 

"Dat zit er wil in ja", aldus Mollema tegen de NOS. "Het is een mooi parcours. Ik weet niet precies hoe mijn programma eruit gaat zien, maar het is wel zeker dat ik de Tour rijd. We zullen het er nog wel over hebben of ik dan als schaduwkopman start of als ondersteunende renner."

Mollema eindigde afgelopen zomer buiten de top tien van het algemeen klassement. Dit jaar is de 29-jarige Groninger van plan om naast de Tour nog een grote ronde te rijden. 

"We moeten de komende tijd bekijken of dat de Giro of de Vuelta wordt", zegt Mollema. "Als ploeg hebben we volgens mij een flinke stap gezet. Naast Contador hebben we meer goede renners aangetrokken als Jarlinson Pantano en John Degenkolb. Ik denk dat we in de Tour goed voor de dag kunnen komen en het Sky lastig kunnen maken.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom en Bauke aan!