Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Wild en Kessler op koppelkoers EK

Brons voor Wild en Kessler op koppelkoers EK

Cheer!

Kirsten Wild en Nina Kessler hebben zondag bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen brons veroverd op de koppelkoers.

Deel dit artikel op social media

Het was voor het eerst dat de vrouwen op dit onderdeel streden om een Europese titel. Die ging naar de Belgische rensters Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky. Het zilver was voor de Britse vrouwen: Emily Kay en Emily Nelson.

Voor Wild betekende het haar vijfde medaille bij de EK op de piste van Saint-Quentin-en-Yvelines. Ze begon het toernooi woensdag met goud op de afvalkoers en pakte later nog goud op de puntenkoers, brons op het onderdeel scratch en zaterdag zilver op het omnium.

Een week geleden sprintte de 34-jarige Zwolse nog naar zilver bij het WK op de weg in Qatar.

Op het onderdeel keirin kwamen de Nederlandse sprinters niet door de eerste ronde. Roy van den Berg, zaterdag nog goed voor zilver op de sprint, en Carlo Cesar wisten zich ook niet via de herkansingen te plaatsen voor de halve finales.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten aan!