Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bondscoach Blind vindt dat Oranje punt had verdiend

Bondscoach Blind vindt dat Oranje punt had verdiend

Cheer!

AMSTERDAM - Bondscoach Danny Blind denkt dat Oranje te weinig heeft gekregen met de nederlaag tegen Frankrijk (0-1) maandagavond in de Amsterdam Arena.

Deel dit artikel op social media

"Dit is zeer teleurstellend, ik denk dat we een punt hadden verdiend. We hebben er veel energie ingestoken en we stonden organisatorisch goed", zei Blind na afloop tegen de NOS.

De bondscoach wond zich op over de handsbal van Laurent Koscielny, waar Oranje een penalty had moeten krijgen. "Die kan hij geven, ja. Hij maakt tweemaal hands en heeft er voordeel bij. In de rust vertelde scheidsrechter dat hij de situatie heeft bekeken en dat het absoluut geen hands was. Dat is verbazingwekkend."

Blind was niet te spreken over het tegendoelpunt, toen Jeffrey Bruma de bal eenvoudig inleverde bij Paul Pogba en doelman Maarten Stekelenburg weifelend optrad. "Dat was slordig van Jeffrey en Maarten moet die bal hebben."

Wel was de coach realistisch. Hij vindt dat Frankrijk meer kwaliteit heeft en over meer spelers beschikt die de wedstrijd kunnen beslissen. "Daar hebben wij er niet teveel van. Dat moeten we compenseren met organisatie en grote wil en die was er, maar we waren in de eerste helft te slordig en de bal te snel kwijt."

Erger

De eerste wedstrijd in de WK-kwalificatiegroep tegen Zweden (1-1) zit Blind nog steeds dwars. "Dat gelijkspel vond ik erger. Het geluk hadden we daar niet en nu weer niet. We hadden voor deze partij op zes punten moeten staan, want dan is alles wat je hier meepakt extra."

"De poule is open. We moeten de komende uitwedstrijd in Luxemburg winnen en dan in maart weer", aldus de coach die zijn ploeg wel complimenten gaf. "Het team groeit, straalt iets uit. Er zit veel optimisme en ijver in, maar uiteindelijk hebben we niet genoeg kwaliteit om het af te maken."

Blind baalt ook van het gemis van Arjen Robben. "De kwaliteit om het af te maken hebben we wel, maar zit thuis."

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de WK-kwalificatie

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!