Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens staat voor rentree bij WTA-toernooi in Linz

Bertens staat voor rentree bij WTA-toernooi in Linz

Cheer!

LINZ - Kiki Bertens mikt op een rentree bij het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz, dat maandag van start gaat.

Deel dit artikel op social media

De 24-jarige Wateringse nam bijna een maand rust nadat uit medische en fysieke tests bleek dat ze oververmoeid was. Ze meldde zich af voor de WTA-toernooien in Wuhan en Peking.

Bertens gaf eerder op haar website aan toe te werken naar de toernooien in Linz en Luxemburg. Ze wil na een wisselvallig jaar het seizoen goed afsluiten.

De Nederlandse begon uitstekend door in mei op het gravel in Neurenberg haar tweede WTA-titel in de wacht te slepen. Daarna volgde de stunt op Roland Garros, toen ze pas in de halve finales werd uitgeschakeld door Serena Williams.

De huidige nummer 23 van de wereld hield wel een kuitblessure over aan haar vele partijen in Parijs, maar drong bij haar rentree op Wimbledon direct weer door tot de derde ronde. Ze bereikte vervolgens de finale op het gravel in Gstaad, waarin ze een tikkeltje verrassend verloor van de jonge Zwitserse Viktorija Golubic.

Nederlagen

Het bleek het begin van een reeks nederlagen. Bertens vloog er bij vijf toernooien op rij al in de eerste ronde uit, onder meer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en bij de US Open in New York.

Bertens oogde niet meer zo fris en fit als eerder in het seizoen, waarna ze in overleg met haar coach Raemon Sluiter besloot een rustperiode in te lassen.

Het WTA-toernooi in Linz wordt gespeeld op hardcourt en Bertens is als vijfde geplaatst. De Tsjechische Karolina Pliskova, die zesde staat op de wereldranglijst, is de nummer één van de plaatsingslijst.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!