Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens na afmelding Wozniacki naar WTA Elite Trophy

Bertens na afmelding Wozniacki naar WTA Elite Trophy

Cheer!

Kiki Bertens mag volgende week deelnemen aan de WTA Elite Trophy in het Chinese Zhuhai. Er komt een plaats vrij omdat Caroline Wozniacki zich heeft afgemeld.

Deel dit artikel op social media

Aan de prestigieuze WTA Elite Trophy, met een prijzengeld van 2,2 miljoen dollar, doen de nummers negen tot en met negentien van de wereld mee. Bij de WTA Finals, die deze week gespeeld worden, komen de beste acht speelsters van het jaar  in actie.

Bertens staat 22e op de wereldranglijst en was eerste reserve voor het toernooi in China.

Deelname aan de WTA Elite Trophy is een bekroning op een succesvol jaar voor Bertens, die met een plek in de halve finale op Roland Garros haar hoogtepunt beleefde. Ze won bovendien het WTA-toernooi van Nürnberg.

Bertens had met Johanna Larsson in Zhuhai ook kunnen meedoen aan het dubbeltoernooi, maar haar Zweedse partner ziet af van de trip naar China. De Westlandse zal zich daardoor volledig richten op het enkelspel.

Bertens bereikte afgelopen week bij het WTA-toernooi in Luxemburg de halve finales. In het dubbel won Bertens met Larsson dit jaar drie toernooien, de laatste afgelopen week in Luxemburg.

Tweede editie

De eerste editie van de WTA Elite Trophy werd vorig jaar gewonnen door Venus Williams. De Amerikaanse is dit jaar ook een van de deelneemsters, net als Johanna Konta, Carla Navarro, Elina Svitolina, Roberta Vinci, Timea Bacsinszky, Elena Vesnina, Samantha Stosur, Barbora Strycova en de Chinese Zhang Shuai die een wildcard kreeg.

De WTA Elite Trophy begint op dinsdag 1 november en duurt tot zondag 6 november.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!