Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens bij rentree op WTA-tour direct in eerste ronde ten onder

Bertens bij rentree op WTA-tour direct in eerste ronde ten onder

Cheer!

LINZ - Kiki Bertens is er maandag niet in geslaagd haar rentee op de WTA-tour met een zege op te luisteren. De 24-jarige Westlandse ging in de eerste ronde in Linz onderuit tegen de Roemeense Sorana Cirstea.

Deel dit artikel op social media

Bertens, 23e van de wereld, kwam bijna een maand niet in actie nadat uit medische en fysieke tests bleek dat ze oververmoeid was. Ze had na haar verlies in de eerste ronde van de US Open geen wedstrijd meer gespeeld.

In Linz was ze kansloos tegen nummer 83 van de wereld. Cirstea won in twee sets: 6-4 en 6-2.

Bertens kreeg in beide sets voldoende kansen. Steeds als ze de service van de Roemeense pakte, werd ze echter zelf gebroken. Een late break in de openingsset kwam ze niet meer te boven.

In de tweede set wist ze haar niveau niet meer op te krikken. Cirstea pakte een vroege voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Na iets meer dan een uur spelen had ze de winst binnen.

Hogenkamp

Richel Hogenkamp haalde eerder op maandag het hoofdtoernooi niet. Zij gaf in de laatste ronde van de kwalificaties op en kondigde meteen een korte rustpauze aan.

Hogenkamp had in haar partij tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo de eerste set met 6-2 verloren, toen ze opgaf. De nummer 131 van de wereld had zich bij een zege voor het hoofdtoernooi in Oostenrijk geplaatst.

"Na overleg met de fysio hebben we besloten om ons ook terug te trekken voor het toernooi in Luxemburg om zo schouder, nek en ribben rust te gunnen en te behandelen", meldde de 24-jarige Doetinchemse op Twitter.

Hogenkamp had sinds het eind van de zomer twee ITF-toernooien in Koksijde en Clermont-Ferrand gewonnen. Het WTA-toernooi van Luxemburg begint volgende week.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!