Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilveren medaille voor Nijhuis op kilometer tijdrit

Zilveren medaille voor Nijhuis op kilometer tijdrit

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Baanwielrenner Arnoud Nijhuis pakte vandaag zijn tweede medaille van deze Paralympische Spelen. De atleet uit Balkbrug won zilver op de tijdrit over één kilometer in het Olympic Velodrome in Rio in de gecombineerde klasse C123. Het goud ging in een wereldrecordtijd naar de Chinees Li.

Deel dit artikel op social media

Maximaal haalbare

Hij had graag gewonnen, vertelde Nijhuis vlak na zijn race, maar het zojuist gezette  wereldrecord verbeteren zat er niet in. “Op training ging het erg goed, dus ik had er vertrouwen in. Ik begon ook sterk, maar had het lastig in de laatste ronde. Li was gewoon beter vandaag”, besloot hij. Li liet de klok stoppen op 1.11.937 en verbeterde daarmee het oude wereldrecord van Nijhuis.  Het brons ging naar de Canadees Chernove.

Tweede medaille

Het was voor Nijhuis de tweede medaille van deze Spelen. Eerder won hij al brons op het onderdeel individuele achtervolging. Nijhuis vervolgt zijn Paralympische campagne met het wielrennen op de weg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!