Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Klaassen en Dolman op kilometer tijdrit

Zilver voor Klaassen en Dolman op kilometer tijdrit

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Larissa Klaassen en pilote Haliegh Dolman hebben zilver veroverd op de kilometer tijdrit tijdens de Paralympische Spelen. In het Velodrome van Rio de Janeiro moesten de wereldkampioenen hun meerdere erkennen in het Britse koppel Thornhill en Scott. Arnoud Nijhuis plaatste zich in de kwalificaties van de 3.000 meter achtervolging C1 voor de strijd om het brons.

Deel dit artikel op social media

Een dijk van een eerste ronde was voor de Britse winnaressen genoeg om afstand te nemen van de overigen koppels. Klaassen en Dolman waren in het vervolg ook snel, maar konden de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. Hun 1.07.059 was onder het Paralympisch record van Londen, maar de Britsen doken daar nog bijna acht tienden onder. Het brons ging naar Gallagher en Janssen uit Australië.

Groeimogelijkheden

Het Nederlandse koppel toonde zich na afloop tevreden en keek ook vooruit. Haliegh Dolman: “natuurlijk wil je als wereldkampioen op dit nummer ook Paralympisch goud winnen, maar dit is wat het vandaag was. Daar moet je vrede mee hebben” Het zilver maakt ook hongerig. “Wij zijn nog jong. Over vier jaar willen we goud”, vulde Larissa Klaassen aan.

Vierde baanmedaille Nederland

Het zilver van Klaassen en Nijhuis is de vierde medaille voor TeamNL bij het baanwielrennen. Gisteren was er ook al zilver en tweemaal brons voor Nederland. Later vandaag kan er een vijfde baanmedaille bij komen als Arnoud Nijhuis voor brons rijdt op de 3.000 meter individuele achtervolging. Nijhuis realiseerde de vierde tijd in de kwalificatie en zag dat er nog ruimte is voor verbetering. “Ik begon veel te snel en moest daar op het eind de tol voor betalen. Iets beter opbouwen vanmiddag dus”, concludeerde de renner uit Balkbrug.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Larissa, Haliegh, Arnoud en Eelke aan!