Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor dressuuramazone Rixt van der Horst op vrije kür

Zilver voor dressuuramazone Rixt van der Horst op vrije kür

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Rixt van der Horst heeft haar derde medaille veroverd op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro. De Friezin uit Grou veroverde vrijdag op de hippische venue van Deodoro met zilver op de vrije kür grade II. Eerder won ze al brons op de individuele proef en met het team.

Deel dit artikel op social media

Van der Horst reed een prima kür, hoewel Caraat voor aanvang wat gespannen was. “Hij zag meteen bij binnenkomst al iets waardoor hij stil bleef staan. Daarna werd hij rustiger en kon ik hem ontspannen rond de ring rijden. Dus ik heb wel goed mijn kür kunnen rijden gelukkig.”

Over het optreden, met een score van 76.250, was ze te spreken. “Iedereen zei dat het supermooi uitzag en ik vond het ook super gaan. Dat zag je ook wel in de punten. Het is de kür die ik op de andere twee kampioenschappen ook reed dus ik ken hem goed. Als die goed loopt brengt dat ook een boel emotie bij het publiek, het geeft een fantastisch gevoel als je die hier mag rijden op deze baan.”

Daarna was het afwachten geblazen. Landgenote Demi Vermeulen eindigde op Burberry met 73.700 als vierde, maar de Britse Natasha Baker en Cabral scoorden wel hoger: 77.900. “Dat was even flink spannend. Op het laatst dan net tweede”, baalde ze. “Ik had gewoon die gouden plak willen hebben, dus ik ben nu nog niet blij. Maar morgen denk ik er vast anders over”, refereerde Van der Horst aan de drie medailles die ze in Rio achter haar naam heeft staan. “Ik denk dat ik daar heel tevreden over mag zijn. Het zijn de Paralympische Spelen, daar gaat het vaak net even anders.”

Nicole den Dulk eindigde in de grade Ib met een score van 72.350 als vijfde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rixt en Demi aan!