Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeven medailles op zevende wedstrijddag voor Paralympic TeamNL

Zeven medailles op zevende wedstrijddag voor Paralympic TeamNL

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Paralympic TeamNL heeft op de zevende wedstrijddag van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zeven medailles veroverd. Met een gouden, een zilveren en vijf bronzen medailles staat de teller voor Nederland nu op zevenendertig.

Deel dit artikel op social media

Na goud en brons op de baan won Norbruis woensdagochtend goud op de tijdrit op de weg in de klasse C1-2-3. “Na de baan ging mijn focus meteen op deze tijdrit. Ik wist dat er kansen waren, maar dit had ik alleen maar durven dromen”, genoot de Ureterpse.

Ter Schure en Fransen viel het zilver in de B-klasse tegen, maar over hun rit was Fransen best te spreken: “Dat was gewoon goed, maar niet goed genoeg voor goud.” Het zilver voelde anders aan dan het zilver van een week geleden op de achtervolging op de baan. “Toen waren we heel blij, maar dit gaat wel even duren denk ik”, vatte Ter Schure zijn gevoel samen.

Laura de Vaan veroverde op de tijdrit H4-5 haar derde Paralympische medaille na het zilver (wegrace) en brons (tijdrit) van Londen 2012. “Dit was wat erin zat”, zei De Vaan gedecideerd over haar bronzen race in Rio. “Ik heb optimaal gereden.”

Zwemmen en bankdrukken
Zwemmers Marc Evers en Magda Toeters veroverde brons op de 100 meter schoolslag SB14. Beide zwemmers waren na afloop tevreden over het resultaat. “De schoolslag liep dit jaar voor geen meter, dus ik ben erg blij dat het hier wel lukt”, lachte Evers na afloop. “Ik heb nu twee keer op de Spelen een medaille gehaald. Wat wil je nog meer?”, zei Toeters.

De eerste Nederlandse vrouw die deelnam aan het bankdrukken tijdens de Paralympische Spelen veroverde meteen brons in de klasse +86 kilogram. “Ik ben zo blij dat het gelukt is. De trainingen gingen zo makkelijk en nu lukte het ook in de belangrijkste wedstrijd.”

Dressuur
Frank Hosmar werd met zijn paard Alphaville derde in de individuele test. De bronzen medaille is een herhaling van hun prestatie van de Paralympische Spelen in 2012. De ruiter was tevreden met het resultaat. "Ik kan mezelf niks verwijten, ik heb geen foutjes gemaakt”, concludeerde Hosmar na afloop.

Wat gebeurde er nog meer vandaag in Rio?

Vijfde plaats voor wheelster Vranken op 400 meter

Geen medaille voor rolstoeltennister Diede de Groot

Drie medailles wielerploeg bij tijdrit weg

Bocciaspeler Perez door naar kwartfinales

Tafeltennisteam uitgeschakeld in kwartfinales

Rolstoelbasketballers uitgeschakeld door Verenigde Staten

Brons voor schoolslagzwemmers Evers en Toeters

Tweede zilver voor tandemduo Ter Schure en Fransen

Brons voor Melaica Tuinfort bij bankdrukken

Amazone Nicole den Dulk valt net naast podium

Brons voor handbiker Laura de Vaan op tijdrit

Goud voor wielrenster Norbuis op de tijdrit

Dressuurruiter Frank Hosmar blij met brons

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!