Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zesde plek voor Hakker en Van Vliet op triatlon

Zesde plek voor Hakker en Van Vliet op triatlon

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Joleen Hakker en guide Linda van Vliet hebben tijdens de Paralympische triatlon vandaag op de Copacabana de zesde plek behaald. De blinde Hakker en haar guide Linda van Vliet lagen aan de leiding na het zwemonderdeel, maar moesten de concurrentie op de fiets laten gaan. Het goud ging naar Kelly en Jones uit Australië.

Deel dit artikel op social media

Snel fietsonderdeel

Hakker, die eerder als roeister (2008) en wielrenster (2012) deelnam aan de Paralympische Spelen, kende een sterk fietsonderdeel. “Nooit eerder waren we zo snel”, sprak Linda van Vliet na afloop. Desondanks verloren de Nederlandsen een aantal plekken. “We weten dat de Britten en de Australiërs heel sterk zijn en vandaag waren ze te sterk”, wist Hakker.

Trots en tevreden

Hakker en Van Vliet waren na afloop gelukkig. Van Vliet: “Natuurlijk hoopten we echt op een medaille, maar als je het maximale eruit haalt op de belangrijkste wedstrijd, dan mag je tevreden zijn.” Hakker was vooral trots: “We zijn wel mooi zesde van de wereld.”

Clean sweep

In de PT2-klasse pakte de Verenigde Staten een ‘clean sweep’ met drie atletes op het podium. Nederland was gisteren bij de mannen bijna net zo succesvol op de triatlon, met goud en zilver voor Jetze Plat en Geert Schipper in de rolstoelklasse PT1.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Linda en Joleen aan!