Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilers na eerste dag op negende plaats

Zeilers na eerste dag op negende plaats

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse zeilers staan de eerste twee races van de Paralympische Spelen op de negende plaats.

Deel dit artikel op social media

In Marina da Glória zeilde het mixed Skud18-duo Sandra Nap en Rolf Schrama in zowel de eerste als de tweede race naar de achtste plek.

Onder prima zeilomstandigheden verloren de Delfzijlse Nap en Schrama uit West-Graftdijk in beide races al bij de eerste boei veel terrein. In de eerste race rondde het duo die boei als negende en wisten ze zich nog even tot de zevende plaats op te werken, maar slaagden er niet in die vast te houden. Australië won en was 2.34 minuten sneller dan Nederland.

In de tweede race waren Nap en Schrama als tiende bij de eerste boei en wisten ze vervolgens nog wel de boten van Brazilië en Israël te achterhalen, maar verder kon TeamNL niet oprukken. Canada was de sterkste, Nederland moest 2.12 minuut prijsgeven.

Dinsdag staan race drie en vier op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sandra en Rolf aan!